„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2010. szeptember 30., csütörtök

Ovis kirándulás! Élménybeszámoló!

Kirándulni voltak ma Franciskáék,az egyik csoporttársuknak a tanyájára látogattak el,hogy közelebről megismerkedhessenek a háziállatokkal! Reggel hamar elindultunk az oviba,a gyerekek nagyon izgatottak voltak,volt nagy nyüzsgés,és hangzavar az öltözőben!És,hogy mi minden volt ott Franciska így mesélte:
-Volt ott két ló,és egy disznó,és volt ott egy szabad ló!
-Szabad ló,hogy érted???-kérezem
-Igen,hát lehetett rajta lovagolni!
- Lovagolt rajta P,meg M.és L is!
-És te is lovagoltál???
-Nem!
- :(
-Mért nem???
-Nem kerültem sorra,tudod,sok volt a gyerek,és a ló meg elfáradt,és visszavitték az istálójába!
-De nem voltam szomorú!
( Szerintem,nem is nagyon bánta,hogy nem került sorra,kicsit szerintem tartott tőle)

Aztán megetették a libákat,akik azt mondták igá-gá,kukoricát kaptak!Franciska nagyon bátor volt,nem nyúlt be a kerítésen,csak bedobta,és így nem harapták meg a libák!Láttak még tyúkot,macskát,kutyát!
És volt ott egy titokzatos állat is aminek púpos volt a háta,és nagyon mérges volt!Azt,hogy titokzatos csak én mondom mert nem jöttem rá egyből,hogy mi is lehetett.Apa fejtette meg a rejtvényt, Pulyka!
Fénykép sajnos nem készült ,vagyis csinált egy párat ovónéni telefonnal,de nem tudom milyen minőségben!Pedig úgy megnéztem volna őket!Majd holnap megkérem küldje át,és ha jó felteszem ide is!

2010. szeptember 25., szombat

Falusi búcsú

30 éves a zengő ovi,ennek tiszteletére tegnap "Falusi búcsú" volt az óvodában.
Délután 15:30-ra várták a szülőket a gyerekek,és megkezdődött a buli,voltak kézművesek akiktől lehetett vásárolni cseppet sem olcsó pénzért,nem tudom volt-e forgalmuk mi ,mindenesetre megúsztuk egy karkötővel,azt is zsákbamacskába találtuk!
Köszönhettük mindezt az ovónéniknek,akik azt találták ki,hogy az óvoda udvarán különböző játékos feladatokat kell a gyerekeknek végrehajtani amiért cserébe tallért kaptak amit le is vásárolhattak,mézeskalácsot,pogácsát,és szörpöt vehettek belőle,mondanom sem kell az viszont mind elfogyott! A gyerekek nagyon jól szórakoztak,rengeteg tallért gyűjtöttek,olyan lelkesek voltak jó volt nézni őket!
Francinak mondjuk az elején nem volt túl jó kedve,fáradtnak tűnt,úgy kellett noszogtatni,de aztán szerencsére teljesen belemelegedett a játékba,és végül minden feladatot kipróbáltak apával!

Így kezdődött kicsit sem jó kedvel

 Gesztenyével kellett bele találni a csizmába

 Bekötött szemmel eltalálni a kolompot

 Lehetett kreatívkodni (Franci,és apa krumlifej uraságot csináltak,és helikoptert,de elajándékozták,és nem fényképeztük le,pedig nagyon klasz lett)

 Néni a rokkával,és az árusok a háttérben

 Voltak zenészek is

 és persze tánc

 Itt a táncosokat nézi,de nem volt kedve beállni


 Apával a sorversenyen

 :)))))))

 Célbadobás



Kukorica morzsolás (ezért is járt ám a tallér) 


 Paraszt asszony :))))

 Paraszt ember :))))


2010. szeptember 23., csütörtök

Rossz passzban vagyok

Ma már reggel sikerült az oviban kiakadnom egyszer,aztán a tesco-ból kijövet még egyszer!De lehet,sőt biztos,hogy csak én vagyok ma kicsit érzékenyebb a dolgokra!
A történet a következőképpen zajlott:
Az oviban Franci egyik csoport társának anyukája,(aki egyébként most szólt hozzám először,pedig a gyerekek már egy éve egy csoportba járnak,ráadásul majdnem egymás mellett van az öltözőszekrényük is,na mindegy.)most beszédes kedvében volt megkérdezte illedelmesen mikorra várom a babát!
Mikor közöltem vele,hogy november 2-re vagyok kiírva,visszakérdezett,hogy biztos???? Mert az arcom már annyira meg van változva,és szülés előtt szokott így megváltozni a kismamák arca.Ezt végig hallgatva,gondolom,hogy az arcom még jobban eltorzulhatott,de lehet,hogy a hangnememben is volt némi változás,(pedig próbáltam kedves maradni) közöltem vele,hogy már régen mondogatják,hogy megválltozott az arcom,de ettől függetlenül még nem szültem meg,és sajnos nem tudok neki sem pontos időpontot adni,a szülés napjáról!Az eddigi terhességeimre a túlhordás volt jellemző,pedig akkor is nagyon sokan azt mondták,hogy nem viszem a kiírásig hamarabb megszülök!
Na mindenesetre,nem tetszett neki ahogy válaszoltam,mert egy kissé felháborodva kért elnézést,hogy megkérdezte,és gondolom az elkövetkező időben megint nem fogunk beszélgetni egymással.
Felhúztam magam ezen az egészen,és úgy elrohantam az oviból,hogy félúton jutott eszembe,hogy Franciskának nem integettem be az ablakon! :((( Ettől aztán nagyon elszomorodtam,és csak remélem,hogy nem vette nagyon zokon a dolgot,vagy ő is elfelejtette,éppen úgy ahogy én!
A következő támadás a tesco-nál ért,ahol az egyik csajszi megkérdezte,hogy csak nem jön a kistesó????
Erőt vettem magamon,mert legszivesebben azt válaszoltam volna,hogy nem bakker,csak loptam egy dinnyét azt cipelem itt a ruhám alatt.De helyette csak hanyagul odavágtam,hogy de igen,meg még egy kis mosolyt is sikerült kisajtolnom magamból azt hiszem és elrohantam!Valahogy nem volt kedvem beszélgetni tovább!
Hát ennyi a történet,de úgy fel tudom néha húzni magam ilyen kis hülyeségen,hogy az nem emberi,biztos a hormonok,legalábbis most erre fogom!

Nem jön az ihlet :(

Le vagyok eresztve!
 Olyan érdekes ez egyébként "eseménymentesen" telnek a napjaink,és ezt annyira természetesnek vesszük,hogy szóra sem méltatjuk.
Például : nem jövök leírni,hogy milyen jó,hogy Franciska már harmadik hete jár oviba,és nem beteg,vagy nem kínoz már az allergia,és így jól telnek az éjszakáim!Stb.,stb.,

2010. szeptember 19., vasárnap

Mi leszel ha nagy leszel?

Tegnapi állás szerint Hercegnő!
 Azzal nincs túl sok gond,mondja Ő.
- Vesztek nekem egy hercegnő ruhát,és már kész is!
- Ennyi!

2010. szeptember 17., péntek

Franci mondta

Egyik reggel felkel,és mosolyogva nagy kerek szemekkel kérdez:
- Anya!!! Tudod kivel aludtam ma??
- Na kivel??? - kérdezem
- Senkivel! - jön a válasz
 - smiley icons

Kedden az oviból hazafelé jövet,Franci szomorúan meséli :
- Képzeld el anya,a barátom Petra bebetegedett!
- Tényleg?? Óh,Szegény!
- És képzeld el,hogy holnap Roland,és Máté is bebetegedik! :(
Ezt miből gondolod? -kérdezem
- Hááát, ők mondták!
(Korán kezdik a gyerekek a lógást)
free smileys

UH.vizsgálat,és pocak fotó

Mostanában nem van ihletem írni,ide kattintok,olvasgatok aztán meredek a monitorra,majd kilépek úgy hogy nem írtam semmit!Most is inkább azon gondolkodom le kellene pihennem kicsit mielőtt Franciért megyek az oviba!Olyan de olyan lusta vagyok ma!
Na de kicsit összeszedem magam,és vázolom a kórházi UH-t,ugyanis ma voltam!
8:40-re volt időpontom,éppen odaértem a váró tömve volt kismamikkal,mondjuk a fele inkább NST-re várakozott.Na mindegy éppen kint volt a fekete hosszúhajú hölgy,kérdeztem tőle,hogy hívtak-e már,és megkértem,hogy hívja már fel a dokimat,hogy itt vagyok.Nagyon kedves volt,úgyhogy 1 jó pont!Mondta csücs le majd jön a doki is nemsokára! Közben levonult szerintem a 7. em,összes bent fektetett kismamája uh-ra,és nst-re.
Ennek az időpontra érkezett kismamák nagyon megörültek! Volt zúgolódás rendesen!Még jó,hogy közben megjött a dokim,behívott,megnézett.A vizsgálat megint gyorsra sikeredett,mert a doki,éppen műtét előtt volt,pedig elnézegettem volna még egy jó darabig a monitoron keresztül a kisbabámat,na és a szívhang mert azt is meghallgattuk,egyszerűen zene füleimnek!Na,de a lényeg az ,hogy aggodalomra semmi ok!Minden rendben van!A baba szépen feljlődik,én is jól vagyok,úgyhogy minden ok!

Státusz:

BDP: 88 mm jó FHR
FL: 62 mm
THQ: 91 mm
Placenta a hátsófalon
Átlagos magzatvíz
Gerinc ép,hasfal zárt,rekesz követhető,gyomor,és hólyagtelítődés látható,a négy végtag látható.
Norm.flow.

33 hetes pocak




2010. szeptember 12., vasárnap

Kedvenc mesék

Négy is van belőle! A Barney,a Dóra, a Diego már a múlté,a nyáriszünet alatt felváltotta őket
Shrek 2
Szám szerint nem tudom hányszor néztük meg,de pont elég volt ahhoz,hogy az agyamra menjen,Shrek,Fiona,és a szőke herceg!

Aztán stílus váltás következett Mátyás király lett a favorit

Ez mondjuk nem ment az agyamra, gyerekkoromban én is szerettem Mátyást az igazságost ahogy álruhában járta az országot!Szóval cseppet sem bántam,hogy Shrek-et végre kiütötte a nyeregből!

Miután apának sikerült letölteni Csingilinget,Mátyás levesbe került.

Aranyos kis mese,eddig minden része tetszett nekem is! Bár még megnézi néha,de most a kedvenc mégsem ez.
Első helyen jelen pillanatban is Mr.Bean van,mióta a Minimaxon elkezdték adni folyton ezt akarja nézni.Apa töltött le neki pár részt a netről,lehet nem kellet volna,én már nagyon unom szegény Beant.

2010. szeptember 11., szombat

Csirkemell őzgerinc formában sütve

Ma megint kipróbáltam egy új receptet. Nagyon egyszerű az elkészítése,és nagyon finom is!
A recept az Andi konyhályából van,rengeteg finomság található ott, csak ajánlani tudom az oldalt!

Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Ilyen lett az enyém:
 
(Itt még a sütőből éppen kivettem,szóval mancsos sütőpapírt ilyesmit ne is vegye senki figyelembe)


2010. szeptember 10., péntek

Összefoglaló

Mikor elkezdődött az ovi is arra gondoltam jobban lesz majd időm a géphez leülni,és írogatni,de nem így lett,mindig találtam magamnak valamiféle elfoglaltságot!
Úgyhogy most megpróbálom összefoglalni mi is volt a héten!
Franciska,végig nagyon jól érezte magát az oviban,ami aggasztott,és még mindíg aggaszt,hogy a hét közepétől elkezdtek fogyni a gyerkőcök a csoportból,volt akinek a hasa ment,volt aki megfázott :( ,tegnap már Franci is köhögött picit!Most Prospant adok neki pár napig,remélem rendbe jön,és nem kell orvoshoz mennünk egy hét ovi után! Vizeletet is vittünk visszaellenőrzésre a laborba,az eredmény tökéletes lett,sehol semmi kóros! :) Ennek nagyon örülök!

Dávidkámnak,továbbra is tetszik a suli,szerdán megkapták a könyveket is,szerintem jövőhéttől már rendes kerékvágásba fognak menni a dolgok!Ami vele kapcsolatban idegesít a diákigazolvány,amit még a mai napig nem kaptak meg,és ha elkapja majd az ellenőr az általános iskolai diákkal ami már nem érvényes,nem tudom megbünteti-e!

Szerdán voltam a dokinál UH-n.
Méretek:
- BDP : 85 mm
- THQ : 89 mm
- FL : 61 mm
Lepény I fokban érett.
Szépen fejlődik a babócánk. De a doki a méhlepényen pici fehér foltocskákra hívta fel a figyelmem,elmeszesedett inaktív részeknek nevezte,vagy mi, nem sok csak pár pötty.Bár azt mondta,hogy ez még aggodalomra nem ad okot,mert ezidáig a bébi szépen fejlődik,inkább csak óvatosságból, menjek már be jövőhéten a kórházba és ott is megnézik UH-n,és írt fel gyógyszert Doxium-ot 2x1
Jövőhét péntekre kaptam nagy nehezen időpontot 08:40-re. Azért egy kicsit aggódom!Fel is kerestük tegnap a börzés kedves ismerősömet,már intézi a kiságyat,a hordozót elhoztuk,babakocsi megvan,de azt még ott hagytuk mert nála jobban elfér,mostmár jövőhéten azt hiszem a ruhácskákra is rá startolok,megyek turizni! :) Ez a pár hét ami még hátra van gyorsan eltelik,nehogy aztán véletlenül hamarabb jöjjön Anna Sára,bár eddig ez ne volt jellemző a terhességeimre,mindig túlhordtam,de soha nem lehet tudni!

És végül egy képecskét rakok fel amit Franci rajzolt itthon délután. Olyan kis ügyeske.

Markoló

2010. szeptember 6., hétfő

Megkezdtük az ovit!

A tegnapi nap már a készülődésről szólt,sokat beszélgettünk róla milyen klassz lesz,talán túl sokat is mert a végén már látszott rajta,hogy nem is örül ennek annyira!
Reggel aztán sikerült időben,és jókedvűen ébredni, így is indultunk el.Az oviban aztán kicsit megszeppent ,féltem ,hogy majd sírni fog,de nem! Ovónéni,dajkanéni nagy puszival és ölelésssel fogadták,és a gyerekek is aranyosak voltak,jöttek sorba és köszöntötték,látszott,hogy örülnek neki.
Egész nap sokat gondoltam rá,vajon mit csinálhat,és,hogy érzi magát!Olyan lassan telt az idő!
Délután négyre mentünk érte,jelzem észre sem vette,hogy ott vagyunk annyira játszott a gyerekekkel,legalább volt időm ovónénivel beszélgetni,mondta,hogy minden rendben volt,és nagyon jól érezte magát,még aludt is,pedig itthon már nem volt rá jellemző!
Úgyhogy száz szónak is egy a vége,megint csak én izgultam túl ezt az egészet,minden a legnagyobb rendben van!Jó volt neki az oviban a kis társaival játszani!

2010. szeptember 3., péntek

Az új frizura!

Megjártuk a fodrászt,Franciska nagyon ügyesen viselkede,mintha már ez a sokadik hajvágása lett volna! Nem is tudom mért lepődöm meg ezen,hiszen nagylány már,és úgy is viselkedett! :)
Sajnos nem tudok most olyan képet mutatni,hogy ilyen volt mert minden képen össze van gumizva a haja,és abból nem igazán látszik! De kb.olyan jó 10 cm lett levágva belőle,többet nem akartam,hogy azért még össze lehessen hátul fogni ha akarjuk! De nekem tetszik, cuki lett!

Erről,arról

Tegnap bevásárlás után az jutott eszembe,hogy Franciskát így ovi előtt el kellene vinni fodrászhoz!Az ötletet pozitívan fogadta,sajnos időpontot csak ma 9:30-ra kaptunk,azért sajnos mert attól tartok,hogy ma már nem lesz olyan lelkes mint tegnap volt.Mondjuk mostmár mindegy lesz ami lesz belevágunk!Ez azért ilyen nagy dolog egyébként mert még soha nem volt fodrásznál,mindig csak én vagdostam a fufruját,persze nem volt egy mestermunka,de legalább nem lógott a szemébe a haja!Most sem akarok egyébként nagy vágást,csak legyen valami kis fazonja,de azért össze lehessen gumizni ha kell.Mónikára bízzuk magunkat majd látja ő mit lehet kihozni Franci hajából!

Pocakos hírek:
Már vagy két napja extra mozgékony a gyerkőc odabent,de mostmár észrevehetően kevesebb a hely neki erre!Olyanokat behúz,hogy csak na,és szerintem sokat nyújtózkodik,legalábbis én így kívülről azt gondolom,hogy nyújtózkodik,néha olyan formákat ölt a pocakom!A múltkori videó kutya füle ahoz képest amiot mostanában csinál a kisasszony!Majd megpróbálom megint lencsevégre kapni őkelmét!Az étvágyam is megcsappant nem tudok sokat enni,mert hamar tele vagyok.Még Franciskával anno vedeltem a colá-t,tegnap apa megkínált,és két korty után a gyomorsavamat úgy felküldte,hogy szó szerint marta a torkomat,be kellet vennem egy Rennie-t.A bokám már kb.olyan 3-4 napja nem dagadt be,ez tök jó,ezek szerint a melegtől lehetett.
Allergia,most elviselhető,éjjel is elég jól alszunk,nagyon boldog lennék ha vége lenne mert nagyon nyűgös voltam tőle,elég rendesen megkeserítette a napjaimat!

Franciska is kezd már a gyógyulás mezejére lépni,pisilés,és nuni nem fájnak,és az orra is lassan kitisztul a sűrű zöld trutyitól.
Fodrászkodáas után még csatolok képet ilyen volt ilyen lett!Remélem simán megy majd minden!

2010. szeptember 2., csütörtök

Dorinának!

Nem tudom,hogy anyukája ( Dolli) olvasgat-e minket mostanában,mondjuk nem nagyon volt mit!
De ez úton szeretnénk Nagyon Boldog Névnapot kívánni!




Elmúlt pár nap

Nem nagyon van időm írni mostanában,de azért egy gyors helyzetjelentést bebiggyesztek ide mielőtt még nagyon elmaradnék.
Kedden meglett a vizelet eredménye Franciskának,hát nem lett valami fényes, ++++ baktérium,szóval elkerülhetetlen lett az antibiotikum bevetése! Kaptunk még egy beutalót majd ha beszedtük az antibogyót utána egy vizeletet azért megint le kell adni ellenőrzésre,hogy rendben van -e teljesen!De remélem,hogy mostmár rendbe jön,és mehet végre oviba a drágám!

A terhestanácsadót is megjártuk kedden délelőtt,de nem történt semmi a szokásos vérnyomás,és súlymérésen kívül! Öt hét múlva kell újra visszamennem ,és valószínűnek tartom,hogy az lesz az utolsó tanácsadásom!

Tegnap, hivatalosan is vége lett a nyáriszünetnek!Dávidnak elkezdődött az iskola! Megkérdeztem tőle elkisérjem-e az évnyitóra de egyből leszavazott,gondolom égő lett volna. Délutánra mondjuk kiderült,hogy senkit nem kisért el az anyukája,hogy is jutott eszembe!(féltem na)
Tetszik neki az új iskola,jó kis osztálya van állítólag. Így a második nap után már kezdenek azért összerázódni szépen.Lényeg a lényeg nagyon jól érzi magát az új iskolájában,remélem ez így is marad miután beindul az igazi élet tanulás,tanulás,tanulás!