„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2010. október 31., vasárnap

Azoknak akik izgulnak értem

egyben vagyunk még! :)
Vannak görcsölgetések,keményedések,de semmi rendszeresség benne!Ma mondjuk mintha nem lett volna már annyira aktív mint szokott,úgyhogy bizakodó vagyok a 2.-val kapcsolatban!

2010. október 29., péntek

A héten kedden,és csütörtökön voltam újra Nst-n,és minden rendben volt.Jövőhéten kedden kell mennem újra,magzatvíz vizsgálatra,persze ha addig meg nem szülök (de ebben már nem is reménykedem szerintem Anna Sára is ráhúz egy-két napot mint a bátyja,és a nővére..)
Néha úgy eltudok kedvetlenülni,az oviban is állandóan azt kérdezgetik,hogy még mindíg egyben,még nem szültetek meg,és én már annyira belefáradtam.Az Nst-n várva sorban tünnek el az ismerős arcok,mindenki boldogan babázik a gyerekágyon,én meg.... :(
Aztán másnap megnyugszom,hogy még igenis van ideje kibújni, nincs még elkésve,és majd jön ha ő is úgy érzi,hogy itt az ideje minek sürgetni!
Szóval kavarognak bennem az érzelmek rendesen,egyszer fent egyszer lent!A mai nap pl lent vagyok megint a béka segge alatt! :((((

2010. október 25., hétfő

A blog bezár!

Legalábbis egy időre biztos!Aki továbbra is szeretne olvasgatni az adja meg az email címét,és nagyon szívesen küldök meghívót!
A címem ahová az email címeket várom: domanhajni@gmail.com

Puszi mindenkinek!

2010. október 21., csütörtök

Megvolt ma is az NST,minden a legnagyobb rendben,dokival is tudtam beszélni,most nem volt műtőben!Kérdezte,hogy akarok szülni.(hogy,hogy,hogy???lehet választani?)Jelzem ezt nem kérdeztem meg,csak gondoltam.De mondtam,hogy simán szeretnék,mert a műtéttől nagyon parázok,soha életemben nem feküdtem még műtőasztalon,és ha csak egy mód van rá a jövőben sem szeretném kipróbálni!
jövőhéten hétfőn kell mennem megint NST-re,és akkor még majd megbeszéljük a dolgokat!
Addig pedig pihi,pihi,és pihi!Ma nagyon elfáradtam ugyanis,nagyon nehéz már ez a leányzó itt a pocakomban,jobb lenne már neki idekinnt,de Ő még nem így gondolja! Szerintem simán kihúzza nov.2-ig,és ha hozom a megszokott formám akkor még egy pár napot rá is húz.Kényelmes kis kuckó lehet a méhem! :)

Más,mert azért az élet nem fenékig tejföl,Dávid lebetegedett!!A feje fáj,és a hasa,hányt is szegény,ugyan csak 1x na de éppen elég! Csak reménykedem,hogy nem kapjuk el,nem nagyon hiányozna.
Ma délután rendel a doktornő,kíváncsi leszek mit mond majd neki! :(

2010. október 18., hétfő

Osztálytalálkozó

Hétvégén megtartották a 20 éves osztálytalálkozót,amire már olyan régóta vártam,a sors fintora,hogy nem tudtam résztvenni rajta sajnos!Szomorú is vagyok,főleg mikor megláttam az ott készült fényképeket,az olyan régen látott ismerős arcokat.Százával jöttek az emlékek ahogy néztem őket,mintha csak most lett volna.Szerintem semmit sem változtak,mindenki olyan mint 20 éve. :) Csak közben anyukák,és apukák lettek.
Nagyon irígy vagyok!!!!!!!

2010. október 16., szombat

Itt van az ősz,itt van újra


Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem,
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.

Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.

Mosolyogva néz a földre
A szelíd nap sugara,
Mint elalvó gyermekére
Néz a szerető anya.

És valóban ősszel a föld
Csak elalszik, nem hal meg;
Szeméből is látszik, hogy csak
Álmos ő, de nem beteg.

Levetette szép ruháit,
Csendesen levetkezett;
Majd felöltözik, ha virrad
Reggele, a kikelet.

Aludjál hát, szép természet,
Csak aludjál reggelig,
S álmodj olyakat, amikben
Legnagyobb kedved telik.

Én ujjam hegyével halkan
Lantomat megpenditem,
Altató dalod gyanánt zeng
Méla csendes énekem. –

Kedvesem, te űlj le mellém,
Űlj itt addig szótlanúl,
Míg dalom, mint tó fölött a
Suttogó szél, elvonúl.

Ha megcsókolsz, ajkaimra
Ajkadat szép lassan tedd,
Föl ne keltsük álmából a
Szendergő természetet.

2010. október 15., péntek

Próbálom utólérni magam!

Nem tudom,hogy sikerül-e annyi minden történik,zajlik az élet.Ez a hét is hasonlóan mint az előző tele volt jövés-menéssel,ma sikerült pihenős napot tartanom,a héten először nem kellett mennem sehová. Annyit mentem mostanában,hogy szó szerint izomlázam van!
Nem is tudom,hol kezdjem!
Vasárnap megvolt a már annyira várt bababörze itt a sportcsarnokban,jól bevásároltam,vettem sok kis tipegőt ,bodyt, pelenkát, overált!Nagyon sok szép,és jó dolog volt,nehéz volt visszafognom magam,de sikerült!Mostmár tényleg megvan minden amire szükség van Anna Sára érkezéséhez!A motyóm is teljes amit majd a kórházba viszek magammal,úgyhogy akár hátra is dőlhetnék,ha nem kellene állandóan jönni,és menni!
Hétfőn elmentem vérvételre az SZTK-ba százezren voltak,sokat kellett várni,ami már egyre kellemetlenebb ezzel a nagy pocakkal,mert állni sem jó,és ülni sem jó,úgyhogy fészkelődtem! :)
Aztán délután az oviból hazafelé tartottunk Franciskával,a járdán közlekedtünk de hallottam,hogy hátulról közeledik egy bicikli,éppen,hogy kimondtam,hogy Franci vigyázz mert bicikli jön már oldalra is lépett,és a biciklis meg úgy ahogy kell el is ütötte.Franci elesett,és a lábszárára meg ráment a bicikli.Hát én majdnem infarktust kaptam,megfogtam a biciklit,amin még félig rajta ült a gazdája,és leemelve Franci lábáról,és néhány keresetlen szóval a járda túl oldaláig löktem szegény csajt sem kimélve aki természetesen jól hanyatt esett a bringa meg rá,de kit érdekelt az akkor Francit vettem pártfogásomba,és néztem nem lett e komolyabb baja a lábának!Szerencsére az ijedségen kívül nem lett baja,lassan megnyugodtam megvártam még felkászálódott a csaj aki szintén nagyon megijedt egyébként mert láttam,hogy már majdnem sír,nem győzött bocsánatot kérni,majd felült megint a bringára és elhajtott,persze a járdán továbbra is!Jelzem az utca túl oldalán van biciklis út.
Aztán kedden tanácsadáson voltam,az utólsón,oda már nem kell mennem,doki megnézte a Házi feladatomat (vérnyomásmérés)mondta,hogy ez teljesen jó,és ha van kedvem még méregethetem,hát nincs kedvem ,mondtam neki,éppen eleget stresszeltem rajta a múlt héten,hogy csak nehogy magasat mérjek!
Csütörtökön voltam NST-n a kórházban,százezren voltak,mikor végre sorra kerültem kisbabám úgy döntött,hogy ő bizony már mocorgott eddig eleget,hát jól beszunyált,és így nem lett jó az eredmény,egy óra múlva kellett visszamennem,az ismétlésre.Második nekifutásra is sokat kellett noszogtatni,de ezt már elfogadta a doki!Jövőhéten hétfőn kell mennem újra,meg majd még utána is valamelyik nap, jövő héttől ugyanis már heti két alkalommal kell megjelenni!
Ma végre pihenőnapot tartottam,ami igazából nem is volt pihenőnap mert már kicsit szaladt a lakás,úgyhogy pakolásztam,takarítgattam,és pihenés képpen végre ide is idejutottam!
végezetül rakok pár képet is.

Hétvégén apa,és Franciska keksztekercset készítettek,nagyon fincsi volt.


Hajköltemény apa módra


Csak úgy

És végül egy mai pocak fotó



2010. október 7., csütörtök

Teljesen behavazva

Ez a hét ugyanis nagyon sűrűre sikeredett,és mikor meg leülhettem volna a gép elé már nem volt kedvem írni,túl fáradt voltam.A héten a délutáni alvást is bevezettem,tisztára mint az oviban :) de szükségem van rá,elmúltak a tele vagyok energiával időszakok!
Nem is tudom hol kezdjem,talán az elején!
Hétfőn még nem volt vészes,délelőtt bementem a laborba vizeletet leadni,aztán 9-kor kozmetikus, 12-kor fodrász,mégis nézzek már ki valahogy mire eljön a nagy nap! :) Aztán délután még posta csekk befizetések stb..
Kedden tanácsadáson voltam,már reggel fejfájással ébredtem,gondolom a front miatt,és ez a vérnyomásomon is meglátszott,160/70,majd egy kicsivel később 150/80-at produkáltam!Doktor úr kórházi beutalásról kezdett el beszélni amivel teljesen rámhozta a frászt,kinek van kedve idő nap előtt befeküdni a kórházba.Így is aggódom a gyermekágyon eltöltött pár nap miatt is,nem hogy most befeküdjek hetekre! Rendes volt,házi feladatként napi többszöri vérnyomásmérést adott nekem,amibe nagy boldogan bele is egyeztem.Minden esetre azért sikerült elcseszni a napomat ezzel,nagyon rossz lett a kedvem és tiszta ideges lettem,folyton azon járt az eszem,hogy nehogy magas legyen a vérnyomásom,mert nem akarok kórházba menni!(Egyébként méregetem azóta is ,és hál istennek rendben van)
Kedden apa sem dolgozott,úgyhogy kicsit vásárolgattunk ami még hiányzik a kórházi cumóból,meg vettünk egy kiságyat a bizományiba,aztán a Brendonba vettünk bele egy matracot,mert úgy voltam vele,hogy az azért legyen új!
Szerdán magánrendelésen voltam a dokimnál,neki is elújságoltam a vérnyomásmizériámat,de mutattam neki az addig mért eredményeket,és azt mondta ne aggódjak,nincs rá okom! UH-t is csinált,és ott is mindent rendben talált,azt mondta a baba méreteivel nincsenek gondok,nézte a veséjét,gyomrát ,szívét,kezecskéit,lábacskáit egyszóval megmutatta tetőtől talpig a kisasszonyt!
Méretek BPD: 92mm ,THQ: 95 mm

Ma megvolt az első NST vizsgálatom,ahhoz képest,hogy nem mentem oda zöld hajnalba,elég hamar sorra kerültem.Egy kicsit aggódtam,hogy minden rendbe legyen,de felesleges volt! Nagyon ügyeske volt a kisbabám,minden rendben volt vele! Olyan jó volt hallani ahogy dobog a kis szíve,órákig el tudtam volna ott feküdni!Legközelebb jövőhét csütörtökön megyek!
A jövőhét is húzós lesz egyébként,hasonlóan mint ez a hét.
Hétfőn labor vérvétel.
Kedd tanácsadás,de ez már tuti,hogy az utolsó lesz legalábbis nagyon remélem!
Csütörtök NST.
Meg ami még közbe jön csak úgy!
Hétvégén baba börze,feltétlenül ott a helyem azt tervezem,hogy mostmár meg kell venni mindent ami szükséges,aztán mostmár tényleg csak hátradőlünk és várjuk nyugodtan a kis Anna Sáránkat!De jó is lesz,már alig várom,hogy túl legyünk mindenen,itthon legyünk,és babázzunk!

2010. október 1., péntek

Bal lábbal kelhetett

Péntek van,ma még az a bizonyos is keserű volt Franciskának reggel!Kezdődött azzal,hogy reggelire bundáskenyeret kínáltam neki,de Ő grízes tésztát akart enni.
Hát az nem volt úgyhogy nagy duzzogva megevett egy szelet kenyeret!Aztán az öltözködés sem volt egyszerű mert ma válogatós kedvében volt a kisasszony,és nem volt jó az amit kikészítettem!
Nekem meg nem tetszett az amit Ő kiválasztott magának!(Ugyanis vannak olyan ruhák amik még itthon,meg a játszótéren elmennek,de oviba már nem,és Ő most ezek közül választott éppen!)
Végül sikerült meggyőznöm,és elindulhattunk!
Úton az ovi felé,egyik pillanatban,még jókedvűen beszélgetett,másikba meg húzta a száját,és duzzogott!
Aztán jött velünk szemben egy nő kisbabát tolt,és közben füstölt mint egy gyárkémény, már majdnem mellé értünk mikor el is dobta a cigit egy hanyag mozdulattal amit Franciska persze nem hagyott szó nélkül!
- Anya ez a néni meg eldobta a cigijét,és még füstölt is,ez nem szép dolog igaz?
-Hát nem!
A nő nem szólt semmit csak elhúzta ránk a száját,el tudom képzelni mit gondolhatott,mindenesetre nem hiszem,hogy hallva ezt a kis párbeszédet Franciska,és köztem megváltoztatná a szokásait!Sajnos!
Bent az oviba már jó kedve volt,nem duzzogott tovább,biztos elfáradt már így péntekre Ő is.Vagy egyszerűen csak bal lábbal kelt. :)