„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2011. március 24., csütörtök

Imádom a Tavaszt!!

Annyira jó,hogy reggel mikor elhúzom a sötétítőt már süt befelé a napocska,és madár csicsergés hallatszik,ez a kedvemet nagyban befolyásolja egész nap! A téli kabátokat sapkákat eltettük,látni sem szeretném decemberig,a közel jövőben meg pláne!
Gyerekek jól vannak.
Anna mostmár hamarosan átfordul,egyre ügyesebb,már csak az tartja vissza attól,hogy átforduljon,hogy a kezét nem húzza ki maga alól,de majd ráérez arra is hamarosan!
A kiságyban is folyton próbálkozik,oldalra fordul megfogja a rácsot húzza magát,kidugja a lábát a rácson aztán meg nem tetszik neki,ha véletlenül rosszul sikerül,és nem tudja visszahúzni.
A játszószőnyegről is folyton lemászik mostanában,na nem szó szerint mászik,hanem forgolódik, rugkapál,és így halad szépen valamilyen irányba lefelé a szőnyegről.
Mostanában nagyokat sikongat,és ez nagyon tetszik neki,volt már,hogy a szívbajt hozta rám,mikor hirtelen felsikított,rohantam oda hozzá,ő meg csak vigyorgott rám!








2011. március 18., péntek

Hogy is volt...

Nem túl sok időm jut mostanában a blogolásra,és ha mégis ide kerülök,nem jön az ihlet!
Zajlik az élet,telnek a napjaink csendesen,egészségesen!
Megünnepeltük Franciska névnapját,szűk családi körben mint az nálunk szokás.Gyurmát kért formákkal,nyújtófával,és deszkával,vízfestéket,filc tollat ezeket kapta meg,és azóta is rengeteget fest,gyurmázik!
Az oviba visszarázódott rendesen,nagyon szeret járni megint,reggel,és délután is mi hozzuk-visszük Annával,aki nagyon ügyesen közreműködik ebben,Franci meg mindig reklamál,hogy korán megyünk érte!Még hébe-hóba hallom,hogy van skarlátos az oviban,és imádkozom,hogy nehogy elkapjuk,mostmár majdcsak vége lesz,jön a tavasz,és mennek a vírusok!A múlthéten kisze bábot égettek a gyerekek az oviban,hogy elűzzék a telet,és a betegségeket.Remélem sikerült!!
Anna is jól van,és most,hogy már kap pótlásként tápit megint minden a régi kerékvágásban van.Napközben itthon csak max. fél-1 órákat alszik,a többi időt játékkal,nézelődéssel,gagyarászással tölti.A babakocsi még mindig nyugtató hatással van rá,mert abba ha beletesszük már alszik is!Nagyokat sétálunk,ha jó az idő!
Türelemből a múltkori nagybevásárlásnál ******5-re vizsgázott,pedig kb. 3 órán keresztül bolyongtunk,két hipermarketben,úgyhogy le a kalappal!

Képekben

A névnapi ajándék

A  Művésznő

 Már nagykádban fürdünk,itt már van hely a lubickoláshoz



 Itt volt mama a hosszú hétvégén (imádják a gyerekeim anyukámat,de nem csodálkozom,mert én is)

 Nőnapra apától egy szál tulipán

Huncutka
Egy szombat délután




 Dorinával



2011. március 12., szombat

Tápszerezünk

Na nem állandóan,van még azért anyatej is de már nem jut minden étkezésre elég!Volt már máskor is ,hogy úgy éreztem,kevés a tejem,de mivel a tápot akkor nem fogadta el,és az éjszakákat is úgymond végig aludta,mindig megnyugodtam.De most nem így történt! Az elmúlt éjszakák továbbra is rosszak voltak,sőt nappal is sokat nyűgösködött,méltatlankodott,már ott tartottunk,hogy két óránként akart szopizni,úgyhogy arra jutottunk adunk neki tápszert,és bizony most megitta mind aztán pedig úgy aludt mint egy mormota!
Így most megint minden a régi kerékvágásba került,nappal is,és éjszaka is!

2011. március 11., péntek

2011. március 8., kedd

Franciska farsang

Múlthét pénteken tartották a farsangi bált az óvodában! Franciska Csingilingnek öltözött.A jelmezt apa varrta meg neki csütörtök este,és éjszaka (mert mindent az utolsó percre hagyunk,nem kapkodjuk el a dolgokat)!De a lényeg,hogy elkészült,és a buli is jól sikerült!


Anna 4 hónapos

Ennek apropóján megkapta elsején az védőoltást,nagyon nem szereti a kisasszony az egész ceremóniát,már a mázsálásnál elkezdett méltatlankodni,a szuri már csak hab volt a tortán! Üvöltött torkaszakadtából ahogy kell!
 
Méretek:
 
Testsúly : 7540 gramm
Hossz : 66 cm
Fej körfogat : 43cm
Mell körfogat : 44 cm
 
Anna továbbra is nagyon jó kisbaba,bár ahogy telnek a hónapok már nem az jellemző rá,hogy eszik,és alszik.Egyre többet van ébren,és igényli a társaságunkat,szereti ha beszélgetünk vele,és elszórakoztatjuk,énekkel,mondókákkal.Nem alszik napközben túl sokat,itthon csak fél órákat,a babakocsibn alszik hosszabbat levegőzéskor! Sokat gagyarászik,legújabb szokása,hogy sikongat nagyokat ami rettentően tetszik neki,na meg,hogy a nyálát fújja kifelé.
Sokat nyáladzik mostanában,és mindent töm a szájába,és rág!Ügyesen nyúl a tárgyak után,és meg is fogja azokat. Szereti Halász Judit dalait,mindig megnyugszik rá,ha meghallja!
Az éjszakák,kicsit eltérnek mostanában a megszokottól,kétszer is felébred,és enni kér,nem elégszik meg azzal ha visszaadom neki a cumit a szájába!Lehet,hogy a fogzás miatt,nem tudom!Ruha mérete a 68-as.
 
 
 
 
 

2011. március 1., kedd

Mert már régen voltak képek :)

Franciska barátnőjének utó szülinapi partyja volt két hete vasárnap,ugyanis az eredetin betegség miatt nem tudtunk résztvenni,és tartottak egy másikat csak nekünk! :)
Itt készült ez a pár kép











Jól érezte magát

Éppen rajzolgatott mikor érte mentem,ahogy észrevett boldogan ugrott a nyakamba!- Jól éreztem magam anya! és csak dőlt belőle a szó egészen hazáig,hogy kivel,és mit játszott,ki hiányzott mert szegény éppen beteg,kivel egyforma a harisnyája,és M-ről aki horkol,de nagyon,és nem lehet tőle aludni,és,hogy Zs,hogy lefogyott mióta nem látta(gondolom inkább megnyúlt kicsit de vékonyabb lett na) és D verekedett,és őt is bántani akarta,de jött M,és megvédte,de egyébként mindenki nagyon kedves volt.Aztán miután hazaértünk,és én is szóhoz jutottam nem csak annyira,hogy: -Tééényleg? Komolyan? De jó! Eeejnye!
Hanem :- Örülök,hogy jól érezted magad,remélem holnap is ilyen jó napod lesz! Franci összefonta a melle előtt a kezecskéit,megtorpant,még a fejét is kicsit oldalra billentette,és ennyit mondott :
- Na nem mondod,hogy holnap megit ovi lesz????
-De igen! Mert? Most mondtad,hogy jó volt!
-Igen! De holnap nem akarok oviba menni.
?????
-De tudod,holnap program lesz,és a farsang is most lesz pénteken!
- ja akkor,jó akarok menni! :)))