„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2011. július 28., csütörtök

"Összefoglaló"

Ma kicsit korábban keltem a szokásosnál,és gondoltam a drága időt végre blog írással töltöm el,valahogy be kellene pótolni az elmaradást. Úr isten májusban írtam utóljára,nem is tudom,hol kezdjem el,jövőhéten tölti Anna a 9.hónapot,és én még a 6.hónapot sem írtam le,szóval tényleg össze kell kapnom magam!
Hol is kezdjem,hol is kezdjem.Írom ami eszembe jut aztán majd lesz belőle valami!
Kezdem a 6 hónapos státusz vizsgálatnál (puskázok a kiskönyvből...)
Méretek: 
-Súly: 9900 g, 
-hossz: 73 cm,
-fejkörfogat: 45,5 cm, mellkörfogat:46,5 cm
Ja,és már volt két kis fogacskája lent,azóta sincs több(szóval nem is maradtunk le annyira ;)) )
Viszont nagyon sokat fejlődött azóta: mostmár magától ül,próbálkozik a mászással de eddig még csak hátrafelé halad,viszont nagyon tetszik neki mikor négykézlábra áll,és rugózik előre hátra!Nagyon szereti ha foglalkozunk vele,mostmár a tudtunkra adja,hogy mit szeretne,nyújtja a kezét,hogy vegyük fel,kapaszkodik felfelé,hogy álljunk fel,és fordul arra amerre szeretné,hogy vigyük.Ha elveszünk tőle valamit amit ő még szeretne,bizony kikéri magának,és ránk ripakodik. :) Édes pofa,mindig mosolyog,és sokat kacarászik!
Az éjszakáink még mindig nagyon jók szerencsére,és remélem,hogy az is marad.Napközben délelőtt alszik egy 30-40 percet,ebéd után viszont már 1,5-2 órát is alszik,és ez tök jó mert közben akár csinálhatnám is a dolgom,de nem csinálok semmit nehogy felébresszem! :)Olyankor van mikor ráveszem Francit,hogy mi is aludjunk(ritkán jön össze),vagy csendesen tevékenykedünk (festünk,szinezünk,rajzolunk...)
Evés: még mindig nem szereti a zöldségféléket 2-3 kanál után van olyan öklendezés,hogy na,a brokkolitól,és a zöldborsótól meg egyenesen kirázza a hideg.Ami jöhet az a tejpép,és az olyan kaják amiben győmölcs van alma,banán,őszibarack,stb.Minden ami édeskés.

Francinak jól telik a nyári szünet,meg sem említi az ovit jól érzi itthon magát,igaz néha unatkozik,és ezért van,hogy még az a bizonyos is keserű,de ez még belefér.
Az 5 éves státuszon 21,5kg-ot nyomott,és 113cm volt.A súlya az valahogy beállt,viszont nyúlik,megint ott egy csomó bokavillantós nadrág,meg az újjban rövid felsők,úgyhogy szeptemberre megint ruhatércsere lesz remélem addig,lesz börze,bár egyre ritkábban találok ott már rávaló rucikat.Nem baba már na,kész nő!Szeptembertől nagycsoportos,atya ég még most kezdte az ovit!A fog váltás is elkezdődött,már négy fogát húzta ki miután az megmozgósodott,és már mind a négy helyére ki is bújtak az új fogak!  Mikor megyünk sétálni mindíg hozza magával a kis válltáskáját,benne az elmaradhatatlan mobil(persze csak játék) aztán mikor "felhívja" a barátait,vagy éppen őt hívják,megy a traccsparti,én meg csak pislogok,és arra gondolok,hogy nemsokára ez már élesbe megy, felköthetjük a gatyánkat apával!

Röviden most ennyi!De a végére még egy videót azért beszúrok!:)