„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2012. július 15., vasárnap

Csak pár kép

Anna mostanában felmászik a sarokülőre és ott akar falatozni, én meg attól félek,hogy beesik egyszer az asztal alá.

Itt éppen paradicsomot "eszik".  Igazából csak úgy tesz mintha enné! 
Ez pedig egy elkapott pillanat ahogy békésen tv-t néznek Francival.
Imádni valóak! :)

2012. július 13., péntek

Franciska mondta

Reggel ágyazunk befelé, Franciska megkérdezi :
- Este melyik takaróval takartál be? 
- Egyikkel sem.
- Pedig be kellett volna mert mindig fázom.
- Ha fázol akkor mért nem takarózol be, egy 6 éves lány már be tud takarózni.
- Anya, de nem láttad,hogy bundásan alszok.
- ??? :)))) 
( Szoktam neki mondani,hogy úgy aludt mint a bunda.)

Nyári szünet

Na végre van egy kis időm amit a blogra fordíthatok. Már úgy hiányzott. A család többi tagja még az igazak álmát alussza, és nagyon remélem nem kelnek fel ma korán, és sorakoznak itt fel mellettem mint általában szokták, akkor mikor persze lehetne aludni mert nincs semmi program beiktatva délelőttre.

Hol is tartottam a múltkor, ja megvan másnap a martfűi strandot terveztük de nem mentünk el majd csak vasárnap, és akkor is Tiszakécskére mentünk, nagyon jó volt. A helyi strandot, mármint ami itt nálunk van klasszisokkal megelőzi. Nem egy hatalmas alap területű fürdő de mégsem volt tömeg nyomor, olyan családias volt a környezet, és itt nincsenek lopások. Nagyon tetszett nekem is, és a gyerekeknek is!
A héten nem megyünk strandra mert sikerült jól leégnünk ismét, mármint nekem, és apának úgyhogy most regenerálódunk, majd jövőhéten ha olyan lesz az idő!
Végre lehűlt kicsit a levegő, már nagyon kellett, mert egyre nyűgösebb voltam, és persze a gyerekek is! Anna az utóbbi pár napban teljesen kiakasztott, olyan nyafogós volt, hisztis, semmi nem volt neki jó, még az a bizonyos is keserű volt. Folyton rajtam akart csüngni mint egy kis majom, és közben nyafizott, hogy akaaa, akaaa (ne tudom mit jelent, talán akar valamit, de, hogy mit na az nem derült ki ) A lakás meg szalad, és szalad, minden a feje tetején, pedig apa is itthon van szabin. (lehet,hogy azért? hm.. )
A betegség sem kerül el minket, most Dávidon a sor tüszős mandula gyulladása van, (hurrá) ha jól tudom az fertőző. :(((( Reménykedem, hogy nem kapják el a csajok is! :(
Tegnap voltam a munka helyemen, visszavesznek a régi helyemre nov.5- től. Rengeteg szabim van azt mindenképpen kiveszem a beszoktatáshoz. Remélem simán megy majd minden, mert mostanában a kisasszony jelenetet rendez ha otthon merem hagyni apával, úgyhogy megint előjött bennem a para! Na de van még addig egy kis idő, még változhat jó irányba a dolog.

Sikerült felvarázsolni a gépre a fényképeket,úgyhogy most azok következnek mert kifogytam a szóból! :))

Imád csúszdázni! Ez a kép még az ovis évzárón készült.


Itthon a Tiszaligeti strandon.

Nappal szembe kell fotózkodni. :)

Csúszhatok ???

Tündérkéim

Ezek már a tiszakécskei strandon készültek még az elején. Nem ebben a kismedencében csücsültünk végig. :) Franciskának természetesen most is kellett legalább egy óra győzködés mire sikerült felvennie az úszógumit, és bele mert jönni a neki való gyerek medencébe.









A végére egy kis videó :)


2012. július 5., csütörtök

Végre strandoltunk

Hol is kezdjem. Hétfőn doktornéni mindkét gyermeket gyógyultnak nyilvánította, annyira jó, azóta nincs köhögés, orr folyás, és remélem, hogy el is kerül minket egész nyáron.
Azért megkérdeztem, hogy mikor mehetünk strandra, mert a héten brutál meleg időjárást jeleznek a jósok, és már annyira szeretnénk menni! Nem mondta, hogy ne menjünk, bár Ő elvből utálja a strandokat mert ott nagyon sok a baci, inkább menjünk szabad strandra, a nyílt víz a tuti! Na azt meg én nem szeretem, úgyhogy nem jutottunk közös nevezőre, a doktornénivel! Szerdán reggel aztán fogtuk magunkat gyártottunk pár szendvicset, a hűtő táskát megpakoltuk innivalóval, és kimentünk a helyi strandra.
Szerintem üzemeltető váltás lehetett, vagy nem tudom, de meglepően olcsón bejutottunk öten, meg a már megszokott karszalag sem került ránk a kapuban! Aztán a jegy árus hölgy elkezdte ecsetelni, hogy figyeljünk oda a holmijainkra mert bizony nagyon lopnak a strandon.
Szerencsére nem voltak nagyon sokan jó helyre le tudtunk pakolni, ráláttunk a cuccainkra a medencéből is, szóval megúsztuk, nem loptak meg minket.
Anna nagyon élvezte a kis medencét, sokat csúszdázott, ami nem tetszett, hogy nem volt árnyék, csak olyan 4-5 óra felé délután, erre mi történik, egy kislányt meztelenül engedett be az anyukája, és ő annak rendje, és módja szerint belekakált a vízbe. Anyuka persze nem volt ott, hűsölt a padon csak arra lett figyelmes, hogy mindenki elhagyja a medencét csak az ő kislánya maradt bent. Természetesen a medencét utána le engedték, az említett anyuka meg angolosan távozott gyorsan a tett helyszínéről. De azért összességében jó volt a nap. Franciska még mindig fél a vízben megint eltelt egy kis idő mire feloldódott, és be mert menni. Bár a tavalyihoz képest visszafelé fejlődött, mert a nagylányos úszó gumi helyett csak a bébi úszógumival volt hajlandó bemenni a vízbe. Nem is tudom valaha is megbarátkozik-e majd a vízzel. Anna nem volt megijedve, nagyon bátor volt, túlzottan is, néha el is merült de nem vette zokon a dolgot! Vele csak az volt a gond, hogy csak egy fél órát aludt, ebből kifolyólag pedig délután már nyafogós volt, ha valami nem úgy történt ahogy azt kigondolta! Például ha nem engedtem, hogy a koszos láb mosóba pancsoljon, meg hasonlók!
Fényképezőgépet természetesen nem vittünk, apa csinált pár fotót a telefonjával, majd ha lesz olyan kedves és felteszi a gépre akkor ide is töltök párat! Holnapra is strandolást tervezünk, azt hiszem a szomszédos martfűi strandot vesszük célba, mert már régóta kíváncsiak vagyunk rá, mert ismerősök mesélték, hogy nagyon jó!