„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2016. április 30., szombat

Fázós hét...

Nem szeretem ezt az időjárást. Egész héten iszonyatosan fáztam,este a pizsomához zoknit,és melegítő felsőt vettünk a gyerekekkel. Aztán csütörtök környékén a fűtést is visszakapcsolták a házban. Durva. :( Előkotortuk ismént a vastagabb kabátokat. A hangulatunk is rossz volt egész héten. Kérem szépen vissza a jóidőt. Utálok fázni,és a héten csak fáztam,és fáztam. Inkább a meleg miatt akarok nyavajogni! ;)
Ezen a héten a naptár tele van írva csütörtökig, de mégis valahogy nem történt semmi érdekes, semmi említésre méltó, csak ez a fránya hideg.
A május már kicsit eseménydúsabb lesz szerintem. Mindegy ilyen is kell amikor nincs semmi.

2016. április 23., szombat

Képek, videók

Hűha megint egy sűrű hét mögöttünk,ez is eltelt egy szempillantás alatt. Rohan az idő. Vagy csak én érzem így? A tudásbajnokság eredményét majd csak két hét múlva kapjuk meg,tanító néni szerint egész jó lett. Franciska hat hibára emlékszik, nos majd eldől,a részvét a fontos,és hogy jól érezze magát. Szerdán nem volt tanítás a sztrájk miatt. Csavarogtunk egy nagyot Francival a városba,vettünk ezt azt.Jó volt,csak az idő nem :( hűvös szél fújt. Nem tudtunk fagyizni, nagyokat sétálni, vagy ülni a padon,és beszélgetni. Bezzeg másnap, hét ágra sütött a nap. Voltam a Coop futáson is Franciskával, azaz nemcsak mi, hanem az egész suli,én csak elkísértem őket, de futottam is velük. Nem volt nagy táv 1600 méter, mindenki ügyesen lefutotta gond nélkül. Franciskán láttam kicsit izgult,de a végén nagyon büszke volt magára,hogy lefutotta. Én csak azon izgultam,hogy el ne kavarodjanak a nagy tömegbe.

Annáéknak megvolt az ovigála vagyis ovi parádé :) Szuper jó volt! Jó sokat pityeregtem mert én mindig elérzékenyülök ezeken a rendezvényeken, függetlenül attól, hogy az én gyerekem lép-e fel éppen vagy egy ismeretlen gyerkőc :) . Olyan aranyosak, nem bírom ki könnyek nélkül. Az anyáknapjáról ne is beszéljek! :)

Jöjjenek a képek:







A coop futásról ennyi kép vállalható :) 

Beértünk a célba

A két büszke futótársam :)







2016. április 18., hétfő

Életjel ;)

Túl vagyunk a Tudás bajnokságon,eredmény még nincs. Franci elmondása alapján egész jól sikerült.
Az ovi gála is megvolt, nagyon aranyosak, és ügyesek voltak a gyerkőcök. :) Képet most megint nem tudok tölteni telefonról, nem igazán értem miért. Na mindegy is. Délután majd pótolom. Videót is teszek majd. Nem profi minőség de szerintem élvezhető. :)

2016. április 10., vasárnap

E heti...

Túl vagyunk a versenyen, Franciska a 16. lett a 32 versenyzőből. Nem volt elkeseredve, a tanítónéni inkább, bár nem mondja soha, azért én tudom. Jövőhét pénteken lesz a Tudásbajnokság megyei döntője (Irodalom, szövegértés) majd meglátjuk, hogy ott lesz-e jobb eredmény! Én egyébként nem vagyok híve a versenyeztetésnek, általában Franciska jelentkezik minden ilyen eseményre. Miért azt nem tudom, mert utána nem repes a boldogságtól amikor gyakorolni kell szabadidőben.
E mellett készülünk nagyon az ovigálára is. Anna itthon is gyakorlatozik szigorúan, nagyon élvezi. Tegnap előkerestem neki a kockás inget, és a farmer mellényt, csak úgy rótta a köröket benne. Már csak egy farmer rövidgatyát kell szereznem.
Levágattunk a hajából, már csak vállig ér neki, de olyan aranyos lett ezzel is. Mint egy nagylány, csak úgy feszített az új frizurával. Muszáj volt neki vágni mert annyira el volt vékonyodva már a vége. Majd készítek róla képet mert apa vitte el fodrászhoz, és csak a vágásról készített fotót.
Én is levágattam a hajam, megint rövid lett, és megint vörösre festettem. Eddig tartott a próbálkozásom a hosszú hajjal.
Ja, és pénteken bementem a Rossmannba, és hol kereskedtem, kutakodtam, olvasgattam, a ránctalanító krémeknél. Nem voltam soha híve ennek, egyébként is problémás(zsíros) a bőröm nem lehet rá kenni akármit, de találtam egyet ami úgy tűnik jó. Aztán lehet, hogy ez is csak olyan  placebo. :)

2016. április 3., vasárnap

Tollbamondás

Tegnap gyakoroltunk a versenyre, megcsinált egy feladatlapot, és a végén tollbamondtam. De nem lett túl jó, mert Franci szerint nem tudom úgy olvasni a szöveget mint a tanítónéni. Nyilvánvaló, mert nem vagyok az. A hangsúlyozással voltak a problémák. Még a vesszőt azt csak csak na de, hogy milyen irásjel van a mondat végén, az már nem volt túl egyértelmű neki, az én olvasatomban. Mondjuk nehéz szöveget is olvastam fel, nem harmadik osztályosnak valót.  Még jó, hogy a versenyen majd nem én fogok felolvasni. :D

2016. április 1., péntek

Elmúlt...

A kedvem már nem a béka feneke alatt van végre. Húh, nagyon mélyponton voltam legutóbb még magam is megijedtem annyira, már idejét nem tudom mikor voltam ennyire magam alatt, de túl vagyok rajta. :)
Ismént hétvége van, hogy repül az idő mostanság. Két nap munka aztán a megérdemelt pihenés! :) Olyan jó idő volt az elmúlt napokban, hogy még fagyiztunk is. Én nem akartam először,de aztán mégiscsak beadtam a derekam. De azt kell mondanom nem volt még valami jó, nagyon hideg volt még a torkomnak, nem az a kellemes hideg mint mondjuk nyáron a 40 fokban. Mondtam is a csajoknak, hogy ebből még nem csinálunk rendszert egyenlőre. :)

Francit benevezte a tanárnéni helyesírás versenyre, úgyhogy most Franciska számomra meglepő módon tanul, készül lelkesen. A "Pató Pál módszernek" egyenlőre jelét sem látom rajta. Most vagy azért mert nagyon régen volt már versenyeztetve, vagy végre megértette azt amit már ezer éve papolok, hogy eredményeket csak úgy lehet elérni ha odateszi magát és tanul. Úgyhogy most a kötelező olvasmány a Magyar Helyesírás szabályai, és vannak még külön feladatlapok,és naponta tollbamondunk, az iskolában a tanítónéni, itthon pedig én. :)

Annáék készülnek az ovi gálára, egyenlőre csak annyit tudtam meg tőle mikor érdeklődtem, hogy cowbolyok lesznek, csizma kell, farmer mellény, farmer szoknya vagy nadrág és,  hogy majd lesz egy olyan jelenet amikor valahonnan le kell ugrani, és puszit kell dobni a közönség felé! :) Biztos nagyon jó lesz. Az óvónénik mindig kitesznek magukért, ők meg olyan kis ügyesen előadják a koreográfiát. Már alig várom. :) Kiscsoportban a fiúk kertészek voltak, a lányok kis virágok. Középsőben a lányok sellők, a fiúk matrózok. :)

Matrózok, és Sellő lányok :) (középső csoport)

Kisvirágok, és kertészfiúk :) (kiscsoport)