„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2013. március 22., péntek

Hogy kerültünk a kórházba...

A kedd reggel még úgy indult mint a többi nap, felkeltek a gyerekek, felöltöztünk, és már éppen indultunk volna mikor Franci sírni kezdett, hogy nagyon fáj a hasa. De olyan szinten, hogy lábra sem nagyon tudott állni. Adtam neki nurofent bement visszafeküdt, apa elvitte Annát a bölcsibe,meg elment dolgozni,mert éppen szolgálatban volt aznap, én meg Francit nyugtattattam, mert úgy bepánikolt, hogy már levegőt is alig kapott,teljesen leizzadt,tiszta víz volt az egész gyerek. Ott toporogtam, már mentőt akartam hívni de akkor már kicsit enyhült a fájdalom, és el tudtunk menni a doktornőhöz (a jóhoz) éppen délelőtt rendelt. Meg vizsgálta Francit, meg is hallgatta megnyomkodta a hasát, de láttam az arcán tanácstalan így elküldött minket a laborba. Délutánra lett meg az eredmény hívom a doktornőt elmondtam neki mi az eredmény amire csak annyit mondott, hogy ajaj, akkor itt van valami, ez nem csak egy kis gyomor rontás menjünk be a sürgősségire mert szükség lesz további vizsgálatokra. Nagyon rossz volt a vérkép. :(
Telefon apának,mert közben már délután négy óra volt,hogy valamit intézzen jöjjön haza menni kell a kórházba. Szerencsére elengedték.
A sürgősségin egy doktornő megint megvizsgálta Franciskát meghallgatta, megnyomkodta a hasát, ő sem hallott semmit, elküldött minket hasi uh-ra vakbél gyulladásra gyanakodtak. A hasi UH-n minden rendben ment, a doki vakbél gyulladásra utaló nyomot nem látott, de tudjuk, hogy az is egy alattomos dolog. Elküldtek a sebészetre, hogy ott is vizsgálják meg a kislányt. Megnyomkodták a hasát, ott is meghallgatták a hátát mellkasát. Szerintük nincs vakbél gyulladása a gyereknek, de mivel a labor ennyire rossz nem engedi haza, bent tartja megfigyelésen. Ez volt a mi nagy szerencsénk!
Másnap megint vizsgálgatták a gyereket, még mindig a vakbél gyulladás irányában voltunk, megint elküldték hasi uh-ra, és mivel az nem mutatott semmit kért a doktornő egy röntgen felvételt, és itt volt a meglepetés. Ajaj mondta a doktornő, és kért még a mellkasról minden irányból egy röntgent. Franciska tüdejének a bal oldali 70-80 %-a gyulladt. :( Ez nagyon súlyos.Ráadásul folyadék is van, és ha nem múlik el le kell csapolni. De remélem arra nem kerül sor. Nagyon ritka az ilyen nagy fokú tüdő gyulladás, a gyakorló orvosok egymás után jönnek, hogy meg szeretnék vizsgálni. :(
Tegnap a bel-ről lekerültünk a hurutos osztályra, ami maga a rémálom, Franciska el is sírta magát mikor meglátta a szobát, mondjuk majdnem én is. SZÖRNYŰ. Lepusztult, sötét, a szoba ablaka egy kopár folyosóra,és egy házfalra néz. Zömében  csecsemőkkel, 1-2 éves gyerekekkel van tele, akik folyamatosan ordítanak.
Szerencsére bent lehet maradni vele, én vagyok napközben, Attila éjszaka. Mindent mi csinálunk körülötte (na jó a szurit nem bízzák ránk), de ki tudja mi lesz még itt. Anyuka inhalálja a gyereket 20 percig, aztán anyuka masszírozza a hátát,és a mellkasát 5-5 percig. Anyuka odaadom a gyógyszert,majd ha jön a vacsora evés közben adja be a gyereknek, mert én lehet elfelejtem!( itt azért kicsit megijedtem, rögtön arra gondoltam,hogy akkor most megkap mindent ez a gyerek nem felejtenek el semmit?) :/ Ja anyuka irkálja már fel mennyit iszik a gyerek.
Így sem úgysem hagytuk volna magára, így legalább mi ellátjuk mindennel amire szükség van.
Jövőhéten még biztos bent leszünk az orvos szerint. :(
Ma megyünk megint röntgenre, remélem kicsit már azért megindult a javulás. Szorítsatok,hogy gond nélkül túlessünk ezen az egészen!
Részemről kijelentem, hogy ez a 2013 év számunkra nagyon szerencsétlen, minden féle szempontból. Nem nagyon tudok már pozitívan hozzáállni. KÉSZ VAGYOK!!!!

7 megjegyzés:

  1. Franciskának sok-sok gyógypuszi és hatalmas ölelés! Neked/Nektek kitartás!!! És a kórházi körülmények borzalmasak tudom, de legalább ott vagytok vele!!!!

    VálaszTörlés
  2. Úristen, nagyon sajnálom! Remélem mihamarabb meggyógyul! Sokat gondolok majd rátok. Kitartás!

    (2013 év nálunk is a legszerencsétlenebb, de ahogy látom mindenki így van ezzel, pedig még csak március van)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sajnálom! Jobbulást kívánok! És nagyon sok erőt Neked! Nagy ölelés!!!! Bárcsak segíthetnék!!!!

    VálaszTörlés
  4. Gyógyulj meg Kicsilány, sok erőt kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  5. Jobbulást kívánok, és kitartást Nektek!

    VálaszTörlés
  6. Jaj, szegénykém, még olvasni is rossz volt! :( Jobbulást!

    VálaszTörlés
  7. Köszönjük szépen mindenkinek!

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)