„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2011. május 15., vasárnap

Jól elhanyagoltam a blog írását az utóbbi hónapokban,de ha választanom kell blog,és Anna között,hát azt hiszem egyértelmű a döntésem mindenki számára! De,hogy ne maradjak annyira el a memoárommal,most szakítok egy kis időt összefoglalni az elmúlt időszakot.
Már eltelt fél év mióta megszületett,hihetetlen,és egyben szomorú számomra,hogy mennyire szalad az idő,próbálom kiélvezni minden egyes percét.
Anna csodálatos, nyugodt,békés kisbaba.Bár kinőtt már az eszik,és alszik időszakból, de szerencsére az eszik - játszik,nézelődik - gagyarászik időszak váltotta fel. Az alvási igénye napközben itthon 30 perc, levegőzések során pedig 1 - 1,5 óra, de éjjel alszik és ez a fontos a kiságyában ami szintén nem elhanyagolandó! Sőt, húsvétkor anyukámnál voltunk,és ott a számára még teljesen idegen helyen is jól aludt éjjel az utazóágyban! Ez számomra azért olyan nagy dolog,mert Dávid,és Franciska nem kényeztettek el eme nagyszerű tulajdonságukkal.
Étkezések terén,sajnos már egyáltalán nincs tejcsim,úgyhogy tápszert kap reggel,tízóraira : megeszik egy adag tejpépet, ebédre főzeléket eszik  husival, uzsonnára : gyümölcs,és este megint egy adag tápszer! Jó étvágya van a leányzónak,csak egy probléma van ,hogy az édes dolgokat részesíti előnyben mint : alma,sütőtök,őszibarack,körte, sárgabarack, az ezekkel kombinált dolgok jöhetnek,de a zöldségfélék,mint répa,zöldborsó,brokkoli,cukkini azok evése még mindig öklendezésbe torkolot. De azért nem adom fel!
A méretekről most pontos adataim nincsenek,jövőhéten megyünk tanácsadásra,de az biztos,hogy a 68-as,de már egyre inkább a 74-es ruhácskákat hordja!Mozgás terén is sokat fejlődött,mostmár átfordul hátról hasra,és vissza is, szeretne ücsörögni,de nem erőltetem,és folyton rugózna ha bírnám tartani.
Fogacskája is van már pontosabban az egyik kis alsónak a fele már utat tört magának,de a mellette lévő is látszik már,szerintem a jövőhéten az is át fog törni! Nem viselte meg szerencsére,aminek nagyon örülök,és remélem a többi sem fog gondot okozni! Amit észrevettem inkább csak az volt,hogy a napi egy kakis pelus,napi 3-4-re  gyarapodott!

És,hogy Franciskáról is essék szó : az oviban pörögnek az események,megvolt a húsvét,majd az ovi gála, a hét elején megtartották az anyák napját, jövőhéten családi nap,utána kirándulás,és itt az év záró. Bár őt most a közelgő születésnapja izgatja legjobban! Bizony e hónapban 5 éves lesz a drágám,ebből kifolyólag elkezdődött nála a fogválltás időszaka, alul már mozog egy elég rendesen,és már kibújt alatta a másik fog, éppen tegnap vettük észre.Amúgy szerencsére jól van,imád oviba járni,szerda délutánonként pedig tornázni jár,remélem kitartó lesz,mert én nagyon szeretném ha sportolna majd valamit!Szeptembertől pedig már nagycsoportos lesz!!!





2 megjegyzés:

  1. Végre hogy írtál! Nagyon aranyosak a lányok még mindig. A sportot csak támogatni tudom, jól teszed, hogy járatod a nagylányt!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy írtál! :) Nekem sincs időm blogolni mostanában, de hozzád be szoktam kukkantani :)
    Dani még szopizik, ő csak az almát, az őszibarackot, és az almát krumplival kóstolta még. Nagyon aranyosak a lányok a képeken! Nekünk is ilyen babakocsink van, csak kékben :D

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)