„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2012. július 5., csütörtök

Végre strandoltunk

Hol is kezdjem. Hétfőn doktornéni mindkét gyermeket gyógyultnak nyilvánította, annyira jó, azóta nincs köhögés, orr folyás, és remélem, hogy el is kerül minket egész nyáron.
Azért megkérdeztem, hogy mikor mehetünk strandra, mert a héten brutál meleg időjárást jeleznek a jósok, és már annyira szeretnénk menni! Nem mondta, hogy ne menjünk, bár Ő elvből utálja a strandokat mert ott nagyon sok a baci, inkább menjünk szabad strandra, a nyílt víz a tuti! Na azt meg én nem szeretem, úgyhogy nem jutottunk közös nevezőre, a doktornénivel! Szerdán reggel aztán fogtuk magunkat gyártottunk pár szendvicset, a hűtő táskát megpakoltuk innivalóval, és kimentünk a helyi strandra.
Szerintem üzemeltető váltás lehetett, vagy nem tudom, de meglepően olcsón bejutottunk öten, meg a már megszokott karszalag sem került ránk a kapuban! Aztán a jegy árus hölgy elkezdte ecsetelni, hogy figyeljünk oda a holmijainkra mert bizony nagyon lopnak a strandon.
Szerencsére nem voltak nagyon sokan jó helyre le tudtunk pakolni, ráláttunk a cuccainkra a medencéből is, szóval megúsztuk, nem loptak meg minket.
Anna nagyon élvezte a kis medencét, sokat csúszdázott, ami nem tetszett, hogy nem volt árnyék, csak olyan 4-5 óra felé délután, erre mi történik, egy kislányt meztelenül engedett be az anyukája, és ő annak rendje, és módja szerint belekakált a vízbe. Anyuka persze nem volt ott, hűsölt a padon csak arra lett figyelmes, hogy mindenki elhagyja a medencét csak az ő kislánya maradt bent. Természetesen a medencét utána le engedték, az említett anyuka meg angolosan távozott gyorsan a tett helyszínéről. De azért összességében jó volt a nap. Franciska még mindig fél a vízben megint eltelt egy kis idő mire feloldódott, és be mert menni. Bár a tavalyihoz képest visszafelé fejlődött, mert a nagylányos úszó gumi helyett csak a bébi úszógumival volt hajlandó bemenni a vízbe. Nem is tudom valaha is megbarátkozik-e majd a vízzel. Anna nem volt megijedve, nagyon bátor volt, túlzottan is, néha el is merült de nem vette zokon a dolgot! Vele csak az volt a gond, hogy csak egy fél órát aludt, ebből kifolyólag pedig délután már nyafogós volt, ha valami nem úgy történt ahogy azt kigondolta! Például ha nem engedtem, hogy a koszos láb mosóba pancsoljon, meg hasonlók!
Fényképezőgépet természetesen nem vittünk, apa csinált pár fotót a telefonjával, majd ha lesz olyan kedves és felteszi a gépre akkor ide is töltök párat! Holnapra is strandolást tervezünk, azt hiszem a szomszédos martfűi strandot vesszük célba, mert már régóta kíváncsiak vagyunk rá, mert ismerősök mesélték, hogy nagyon jó!

6 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy meggyógyultatok. :) Feltételezem, hogy Te is. :) A strandolás is jó lehet, én is jobban preferálom az "épített" strandokat, mint az élő vizet. Valahogy a halálom, ha igazi állat jön velem szemben a vízben. :D
    Ahova mi járunk, ott mindig nagyon figyeltek az úszómesterek arra, hogy a pancsolóba sem mehet be gyerek úszópelenka nélkül. Pont az ilyen balesetek elkerülése miatt. :)
    Holnapra is jó strandolást. :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, hogy végre meggyógyultatok, és a strandra is eljutottatok! :)

    VálaszTörlés
  3. A martfűi strandot én is ajánlani tudom, sokkal kultúráltabb, mint a helyi... És kevésbé zsúfolt. A bébi medence pedig fedett helyen van, úgyhogy nem kell megfőni a napon.

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)