„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2013. február 19., kedd

Annának már megint semmi baja... :(

Szombaton már látszott a szemén, hogy valami nem jó irányba tart. Folyt az orra is, és csúnyán köhögött, de ettől még százzal pörgött, egész nap rohangált a lakásba fel-alá, nagyon jó kedve volt. Nem győztem szólítgatni, hogy pihenjen egy kicsit. Estére be is lázasodott, és vasárnap is lázas volt. Bár most hosszabb ideig lent tudta tartani a gyógyszer a lázát, nem úgy mint a múltkor.
A héten már biztos nem megyek dolgozni, a kolléganőnek pedig biztos nagyon hiányozni fogok. ;) De talán túléli.
És most jön a sztori. Hétfőn levittem Annát a doktornőhöz akihez tartozunk, elmondtam neki mi a panaszunk. Még fel sem ültettem Annát a vizsgáló asztalra már ráripakodott, hogy ne sírjon. Persze szegény meg volt ijedve egy kicsit hüppögött, de sikerült meghallgatni a mellkasát és a hátát. A mumus torok következett, Anna nyitotta a száját de nem elég jól, nem látott rá rendesen a torkára, most mit csináljon néz rám kérdőn nem akarom megríkatni. Nézze meg nyugodtan spatulával majd megvigasztalom mondtam én. Előkerült a spatula, nyelvet lenyom, gyerek öklendezik, egy két másodperc volt az egész majd elhangzott a kedvenc mondatom. Semmi különös anya, nincs semmi, vírus. Mi van otthon, semmi vágtam rá, írjon fel valamit. Nos, ánizsos kanalas (köptető), pár napig kapja a Nurofent, és Fenistil csepp. Mi legyen? Kérdi. Írjon ki a hétre, mondom én. Rendben. Gyorsan megkaptam a táppénzes papírt, az igazolást hétfőtől a bölcsibe, nem kell visszajönni. Viszlát.
Este vetyengtem el vigyem-e a másik doktornőhöz, most láza már nincs ,és a kedve is jó csak ez a fránya köhögés, ami nagyon csúnyán hangzik ám. Úgy döntöttem elviszem. Szerintetek???
Rendelőbe bemegyünk, barátságos fogadtatás, elmondom mi járatban erre megint. Doktornéni kedvesen vizsgál, gyerek nem sír, nem fél, teljesen nyugodt. Nagyon csúnya a mandulája!!! Azt hittem nyomban elájulok. Csúnya a mandulája?? Kérdezek vissza. Igen tüszős mandula gyulladása van. Kész vagyok!
Kaptunk Cedax-ot, Spiropent, és az Ánizsos maradt. Nurofent pedig nem kell adni neki csak ha lázas.
Nagyon mérges voltam, és vagyok még mindig. Bár doktornő próbálta menteni a dolgot mert azt mondta, hogy előfordulhat, hogy hétfőn még nem volt tüszős a mandula, de én ezt valahogy nem tudom elfogadni.

8 megjegyzés:

Köszönöm,hogy írtál! :)