„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2010. szeptember 11., szombat

Csirkemell őzgerinc formában sütve

Ma megint kipróbáltam egy új receptet. Nagyon egyszerű az elkészítése,és nagyon finom is!
A recept az Andi konyhályából van,rengeteg finomság található ott, csak ajánlani tudom az oldalt!

Csirkemell őzgerincformában sütve

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés : 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a sütőpapíros tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt.

Ilyen lett az enyém:
 
(Itt még a sütőből éppen kivettem,szóval mancsos sütőpapírt ilyesmit ne is vegye senki figyelembe)


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki.Anyukám is hasonlót csinált a minap őzgerinc formában!

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)