„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2009. december 19., szombat

Karácsonyi készülődés



MÉZESKALÁCS







76 dkg lisztet, 34 dkg por cukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszer keveréket 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evő kanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk.A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, és sütőpapíron sütjük, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.A díszítéshez cukor mázat használtam: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá kb. 15 dkg por cukrot és nagyon keverjük ki. Ha elkészült, elképzelhető, hogy még kemény de bepuhul nem kell félni







RAFFAELLÓ





Hozzávalók:1,5 dl víz,35 dkg cukor,1kg tej por, 25dkg Ráma margarin,20 dkg kókusz reszelék,+ a beleforgatáshoz még 20 dkg.



A vizet a cukorral felforraljuk



Ha kihűlt belekeverjük a vajat meg a tej port meg a kókusz reszeléket és hűtőbe tesszük 1-2 órára utána golyókat formázunk belőle tehetünk a közepébe (diót,mogyorót,meggyet mandulát,stb )kókuszba forgatjuk.



KEKSZES ŐZGERINC









Hozzávalók: 50dkg keksz,20 dkg vaj,30dkg cukor 3 ek. kakaó,2 tojás, 20 dkg dió,1 csomag mazsola vagy zselés cukor,

Elkészítés: a kekszet apróra törjük a vajat egy lábosba felolvasszuk és hozzáadjuk a cukrot majd a kakaót. Felolvadás után levesszük a tűzről és a 2 tojást keverünk bele.Tört kekszet a dióval és a mazsolával össze keverem és hozzá öntöm az olvasztott masszához.Egy őzgerinc formát kibélelek fóliával és majd beleöntjük és 1 napig pihentettem.









MORGÓS CSÚCS







10dkg darált keksz20dkg darált dió30dkg porcukor4dkg kakaó8dkg ráma0,5dl tejEzt az egészet össze összegyúrni egyforma golyót gyúrunk, kristálycukorba forgassuk.Töltelék:25dkg gesztenyemasza5dkg porcukor15dkg darált keksz10dkg rámaKevés rum vagy aroma.A kakaós cukorba mártott golyókat citromfacsaróba nyomkodjuk egy szem meggyet vagy lekvárt teszünk bele és uána betöltjük a töltelékket. Kis ütögetés után kijön a formából mi nagyon szeretjük !







2 megjegyzés:

  1. Ezeket mind meg fogod csinálni? Vagy már készen is van? Én meg eztr néztem ki : http://kiskukta.blogspot.com/2009/10/olomuveg-suti.html

    VálaszTörlés
  2. Áááá,dehogy!Csak a rafit,meg a kekszes őzgerincet szeretném! Majd teszek félre kóstolót!

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)