„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2010. július 22., csütörtök

Gyurmázzunk

Nagyon jó gyurma receptre akadtam csiribiri blogjában ma reggel! Fel is csillant a szemem,hogy ezt meg kell csinálnom,hiszen Franci imád gyurmázni,és ebben a dög melegben tök jól el fog vele szórakozni idebent!
Én sógyurmát szoktam neki készíteni,de ez annál is jobb állítólag,ki kell próbálni!
Egy az egyben ugyanaz a textúrája, mint a play dough-nak, az egyetlen nagy különbség, hogy száradás után fakul valamennyit a szín, de ez egy kis lakkal orvosolható. Ételfestékkel pasztelltől a harsogóig bármilyenre színezhető, vagy használható fehéren és utólag mehet rá vízfesték, akril vagy tempera.

Play dough házilag

Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1/4 csésze só, 2 tk borkősav, 1 tk étolaj, kb. 1/2 csésze langyos víz, ételszínezék
A lisztet, sót, borkősavat elegyítjük, hozzáöntjük víz nagy részét és az olajat, és gyúrni kezdjük. Közben lassanként adagoljuk hozzá a vizet, míg el nem érjük azt az állagot, amit szeretnénk. (Az egyes lisztek vízfelvevő képessége különböző lehet, ezért nem tudok pontos vízmennyiséget megadni.)
A színezéket belerakhatjuk már a vízbe is, de utólag is hozzágyúrhatjuk.
A gyurma lezárt műanyag dobozban tárolható. Ha kicsit megkeményedik, vizes kézzel felfrissíthető.
És íme az eredmény,szerintem fantasztikus!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm,hogy írtál! :)