„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2013. január 19., szombat

Annáról...

Rengeteget fejlődött az utóbbi időben. Sokat beszél, mondhatni egész nap be nem áll a szája, mert ha nem velünk közöl valamit akkor énekel, mondókázik játék közben is. Az aktuális kedvenc a lisztes molnár aminek eredetileg ez a szövege amit találtam:
A Tisza, a Duna zavarodik,
A molnár, a molnár álmosodik.
Ne aludj el, lisztes molnár:
A garat, a garat üresen jár.

Franci verzió,amit Anna is megtanult :
Lisztes molnár ne aludj már,
de a molnár, de a molnár lisztesen jár.

De a kedvencei között,van még mindig az Én elmentem a vásárba fél pénzel..., és az Virágéknál ég a világ is.

Szobatisztaság terén úgy állunk, hogy a nagydolog már nem megy a pelusba, magától jelzi ha kell. Igaz úgy néz ki a dolog, hogy azt mondja: -Anya nincs kaka. De közben látni az arcán, hogy dehogyisnem. :) Felajánlom neki, hogy hozom a bilit, amit persze egyből el is fogad és ráül. Pisinél ugyanez nem működik.

Mostanában az építőkocka nagy sláger, tornyot, vagy házikót készítünk belőle. Szeret főzőcskézni a kiskonyhával, általában kávét, vagy citromos teát készít, és várja a visszajelzést, hogy milyen. Kérdezi, hogy sijom?? Szeret firkálgatni is mikor látja, hogy Franci rajzol. Ha van kedve Francinak, nagyon jól eljátszanak együtt.

Még mindig a levesféléket részesíti előnyben, de szereti a csirkehúsokat, és a tésztákat. A sertéshúst nem igazán kedveli, fasírtba eszi meg, vagy levesbe főve, de például pörköltnek, vagy sütve nem szereti.

Nagyon jó alvókája van, az éjszakát végig aludja, és reggel ha nincs bölcsi nyolcig-kilencig is alszik. Ennek csak az a böjtje, hogy délután később fárad el. Persze néha vannak kivételek, de akkor vagy beteg, vagy a foga bántja, vagy az utóbbi időben kifolyik a pelusból a pisi, és akkor is felkel. :(
Mostanában hetente kétszer kell teljes ágyneműt cserélnem, és vele együtt paplant párnát mosnom. Megfigyeltem, hogy a bölcsibe nagyon keveset isznak. A reggeli mellé van egy kis folyadék, de nem öntik tele a poharat, persze ha kér töltenek neki kétszer is, de van olyan amit nem szeret akkor nem iszik reggeli után. Tízórai, ebéd, uzsonna szintén hasonló szituáció. Délután mikor hazajövünk akkor meg csak iszik, és iszik amitől éjszaka nem csoda, hogy tele a pelus.

Bölcsibe már szeret járni, az sem jelent gondot ha a szomszédos csoportba kell menni a másik gondozónénihez. Reggel jókedvűen ébred, és nem sír amiért csak uzsonna után megyek érte. Aranyos mikor mondja még itthon, hogy : Ajuszi zsuzsonna érte. :) ami annyit jelent, hogy anyuci uzsonna után jön értem. Szereti a gondozónéniket, és úgy látom, hogy ők is megkedvelték Annát.
Ennyi jutott most hirtelen eszembe, meg Franci is rágja a fülem, hogy szeretné megnézni a Csingilinget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm,hogy írtál! :)