„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2012. május 16., szerda

Ezmegaz

Mostanában megint úgy vagyok, hogy mikor nem kerülök gép közelbe, rengeteg dolog kavarog a fejemben, amit szeretnék lejegyezni a blogba, de amint itt ülök már nem jön az ihlet. Helyette folyton a háttereket bűvölöm de nem találom az igazit amire azt mondanám,hogy, na ez igen, ez jó. :(
Nem túl eseménydús az életünk, ami ugyan nem baj mert az azt is jelenti, hogy minden rendben van körülöttünk, zajlik az élet a megszokott módon.

Anna a szurit jól viselte,nem volt gond, még hőemelkedése sem volt. Hurrá!!!! Az étvágya viszont nagyon rossz mostanában, éppen, hogy csak csipeget kicsit, és ezt nagyon nehezen viselem. Egyszer Dáviddal már végigcsináltam ezt annak idején, akkor a doktornéni mindig azzal nyugtatott, hogy : "Nézzen rá anyuka erre a gyerekre, ami kicsit megeszik azt a szervezete jól hasznosítja fel." Most is ezzel vigasztalom magam, mert ugye Anna nem éppen egy kis nád szál. De azért pozitívumot is tudok írni az evésről, mégpedig azt, hogy már nagyon ügyesen eszik egyedül. Egy pár hete már éppen azon kezdtem el aggódni, hogy nem fog megtanulni egyedül enni mire bölcsis lesz, de most már nagyon ügyesen lapátolja a szájába az ennivalót.

A bölcsivel kapcsolatban még annyit, hogy miután végig gondoltam a dolgokat, úgy döntöttem, hogy mégis viszem már novembertől. Azért mert lesz egy csomó szabim kényelmesen be tudom szoktatni, ha bármi probléma van akkor tudok ugrani, és azt remélem, hogy mire megint dolgozni megyek ügyesen beszokunk, és nem kell még azon is aggódnom, hogy nem érzi jól  magát. Ma találkoztam az egyik gondozó nénivel abból a bölcsiből amit bezárnak,( szerencsére senki nem került utcára  ) Őt éppen ebbe a bölcsibe helyezték el amibe most fogunk járni, jó lenne az Ő csoportjába kerülni. Jövőhéten lesz majd a szülői értekezlet 23-án, ott fog minden eldőlni.

A szülői értekezlettel kapcsolatban, az oviban is volt egy a múlt héten, azoknak a szülőknek akiknek a gyereke még marad egy évet az óvodában. Azt mondták, hogy ez az utolsó ilyen csoport, mert állítólag jövőre már úgy lesz, hogy amelyik gyerek augusztus 31-ig betölti a 6 évet megy iskolába, és nem lesz olyan, hogy elviszem a nevelési tanácsadóba ott meg azt mondják maradjon. Ezt mondjuk nem nagyon értem, hogy miért. Szerencsére  ez minket már nem érint.

Franciskáék két hét múlva hétfőn kirándulni mennek vonattal a nyíregyházi vadasparkba, az egyik óvónéni nem akart szülőket hívni,úgy gondolta elég három óvónéni, és egy dajka néni kíséret, a másik meg több szem többet lát alapon igen. Ebből az következett, hogy sok szülő szeretett volna elmenni, mert félti a gyerekét a hosszú úttól. Itt kezdődött a bonyodalom, mivel az óvónénik csak az első négy szülőnek mondtak igent, a többit pedig kedvesen visszautasították,hogy már van elég kísérő köszönik szépen. Na ezt nem fogadta mindenki túl jól. Volt aki azt mondta, akkor nem megy a gyerekem sem, a másik meg kijelentette, hogy Ő márpedig elmegy akkor is ha tetszik ha nem. De olyan is volt aki kikérte magának, mi az, hogy Ő nem, mert a másik mitől ér többet, talán az V.I.P szülő :) azon sem lepődtem volna meg ha az ombudsmanhoz fordul  Ezek után nem csodálkoznék, ha szegény ovónőknek elment az egész kirándulástól a kedvük, és titkon örülnek, hogy ez a kis csipet csapat jövőre már nem őket boldogítja.

5 megjegyzés:

  1. Már éppen azon gondolkoztam, milyen régen írtál!:-))) Erre...
    Anna nagyon ügyi, jól kitaláltad hogy legyen novembertől. Nem kis teher lesz a válladon!
    Ami meg az ovis szülőket illeti, nem lesz egyszerű a suliban sem, de szerintem egy kis önállóság nem árt nekik, ennyi idősen(még ha a fene megesz minket mert nem látjuk őket, nem?)

    Ja, és mi szeretjük a Bambit!!!:-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon aggódom, de elengedem. Biztos jól fogják érezni magukat!
      Akkor a Bambi marad egy darabig! ;)

      Törlés
  2. Ez nekem nagyon magas. Mármint, hogy miért lett 6 éves kortól kötelező a suli. Akkor csak az számít, hogy a csemete 6 éves, hogy alkalmas e urambocsá, az nem? Tényleg nem értem. :((( Puszi nektek!

    VálaszTörlés
  3. No közben utána néztem.

    "Az új köznevelési törvény alapján viszont a gyermek abban az évben válik tankötelessé, amelynek augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben. Az iskolaérettséget alapesetben az óvoda igazolja, amennyiben azonban kétség merülne fel ebben a kérdésben, nevelési tanácsadáson, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeknél a szakértői és rehabilitációs bizottság általi vizsgálaton kell részt venni. Ha azonban a tanácsadó úgy ítéli meg, a gyermeknek mindenképpen meg kell kezdenie a tanulmányait valamely közoktatási intézményben, akár a szülő akarata ellenére is.

    Az a gyermek, akinél azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig maradhat az óvodában, és ezt követően válik tankötelessé. Ha a gyermek az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget korábban eléri, a kormányhivatal a szülő kérelmére szakértői bizottság véleménye alapján engedélyezheti, hogy a gyermek 6 éves kor előtt megkezdje tankötelezettségének teljesítését."

    Magyarán azért nem az óvoda dönt és nem pusztán a kor a lényeg....De az igaz, hogy pusztán a szülő döntése alapján nem maradhat egy évvel tovább oviban a gyerkőc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi,hogy utána jártál. :) Ha jól értelmezem, akkor itt már nem lesz a szülőnek beleszólása, ha az óvoda azt mondja mehet a gyerek akkor mennie kell.
      Mondjuk itt is biztos meglesznek a kiskapuk,például,hogy meg lehet majd beszélni az óvónénivel a dolgot.

      Törlés

Köszönöm,hogy írtál! :)