„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2013. január 31., csütörtök

Füstölgök...

Az imént mikor mosogattam, fejben már megvolt mit szeretnék ma leírni. De most, hogy itt ülök, jelen pillanatban az egyik kedves lakótársam édesanyjára tudok csak gondolni, amiért nem tanította meg a gyermekének, hogy tartsa már tiszteletben azt, hogy mások is laknak körülötte, vannak kisgyerekek is akik esetleg így dél tájban pihenni szoktak, vagy szeretnének ha ő éppen nem a falat fúrná. Megjegyzem ez a héten már a második ilyen nap, és mindig délben kezdi. Persze tudom, most ér rá. Bár én már arra is gondoltam, hogy csak valakit direkt bosszantani akar ezzel. Miből gondolom? Elkezd délben fúrni kétszer háromszor, fél-háromnegyed óra szünet, majd újra neki esik a falnak de csak egyet fúr, éppen elég ahhoz, hogy szegény gyerek riadtan felébredjen, csend megnyugtatod visszaszenderedik, majd egy fél óra múlva megint nekiáll fúrni. :(  Panel ház átka. Nincs már meg az a közösség mint régen, itt már senkit nem érdekel kivel mi van. A kutya (és van mikor nem a kutya :( ) a lépcsőházban, vagy a liftben végzi el a kis, és nagy dolgát. Hozzáteszem nem a kutyát hibáztatom, mert nyilván szegény ott végzi el ahová viszi a gazdája. Az emberek a lépcsőházban ürítik ki a zsebükben felhalmozódott taknyos papír zsebkendőt, persze nem a kukába dobják, hová gondoltok. Arról meg nem is beszélek, hogy miket dobnak ki az ablakon. :( Elkeserítő. :(((

Tegnap voltam nyílt napon, az oviba. Nem mondták apáék, hogy hétre kell menni, így mi nagy komótosan beállítottunk fél kilenc tájban, kilenckor meg szépen haza is küldtek minket. Franci csalódott volt sírt, mert olyan hamar eljöttünk. :(  Nem jó mikor nem én járok az oviba a gyerekért, mert nincs információm. Apához ha nem vágják hozzá, hogy apuka ekkor meg ekkor ez, és ez, Ő nem nagyon kérdez rá, csak ha mondom neki. Faliújságot pedig egyáltalán nem olvas szerintem.
Szülői értekezlet is volt még délután, a szokásos módon zajlott, elmondták, hogy mikor mi lesz (farsang, húsvét, anyák napja stb. ,stb.) aztán a végén szóba került az a bizonyos szökés. Az egész úgy lett tálalva, legalábbis nekem így jött le ez az egész, mintha erről csak a gyerekek tehetnének. Jó persze a végén hozzátették,hogy nem akarnak kibújni a felelősség alól,mert tudják, hogy hibáztak. Írásbeli figyelmeztetést kaptak. Az eredeti verzió az úgy volt, hogy gyerekek udvaron kitalálták, mivel nem akartak aludni, hogy hazamennek játszani, és elbújtak a bokorba. Sorakoztak, bement a tömeg, azon a kis folyosón a 25 gyerek amikor egyszerre öltözködik egymás hegyén hátán, tényleg átláthatatlan ki van ott,és ki nincs. ( Ezt aláírom,én egyenesen rosszul szoktam lenni mikor torna után mindenki kijön egyszerre,és úgy öltözködnek. Na mindegy.) Aki elkészült mehetett be a csoportba, még volt három-négy gyerkőc akik még öltözködött amikor meghozta anyuka a két szökevényt. Szóval nem úgy történt, hogy már rég ebédeltek amikor megjöttek, és még akkor sem vették észre, az már a pletyka része volt a dolognak. Na de minden jó ha vége jó! Ja, és képzeljétek el, nem tölthet fel az óvónéni fényképet mostmár a gyerekekről a facebookra . felsőbb utasítás. Hallottatok már ilyet. Kész vagyok. Pedig olyan jó volt, hogy betekintést nyerhettünk az ovis világba.

Visszavittem ma Annát a doktornőhöz, minden a legnagyobb rendben, hétfőn mehet a bölcsibe. Írt fel egy gyógyszert Broncho-Vaxom por. Nem tudom ismeri valaki közületek? Vélemény? Állítólag ez nagyon jó, akik szedik dicsérik, hogy kevesebbet beteg a gyerek.. A táppénzes papírért meg majd be kell ugranom a másik doktornőhöz. De majd Attilát megkérem menjen ő, le érte.

Elkészült a jogosítványom! :) Szóval az utakon vigyázni mert jövök. :)))

2 megjegyzés:

  1. Nem ismerek olyan apukát, amelyik faliújságot olvas. :)))

    Szökésről, leírtam már, ugyanaz a véleményem. Meg kell SZÁMOLNI a gyerekeket, amikor elindulnak felfelé. Tudom, okos vagyok, de tényleg ennyi. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)