„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2013. január 24., csütörtök

Láztalan gyereket akarok... (egy tegnap esti bejegyzés)

Még mindig küzdünk a lázzal, bár már néha hosszabb ideig láztalan, de utána felmegy újra. :( Rengeteget aludt ma, egyértelműen látszik rajta, hogy beteg. Amikor ébren volt, és éppen láztalan akkor egész jól elvoltunk, megevett egy szelet vajas mézes kenyeret, egy mandarint, és egy túró rudit is (egész nap) nem sok de jelen esetben ennek is nagyon tudtam örülni, és szerencsére a teát is issza rendesen.
Nagyon el vagyok keseredve (még imádkoztam is) Már a doktornőt is felhívtam délután, hogy mit csináljak a lázzal, mert apa már ügyeletre akar menni. Azt mondta ne aggódjunk ( könnyen beszél ) van ilyen, hogy egy-két napig is eltart a láz, azt is mondta, hogy az antibogyót készítsem el, csináljunk hűtőfürdőt is a kicsinek.
Aztán ez egyik kedves ismerős felhívott érdeklődött Anna hogyléte felől, elmeséltem neki mi a helyzet, és adott egy jó tanácsot amit az ő doktornénijük szokott ajánlani mikor ilyen makacs lázzal küzdenek.
A Nurofen bevétele után minimum hat órának kell eltelnie, hogy kaphasson újra egy adagot ha nem múlik a láz, viszont négy óra elteltével adhatunk Panadolt a gyereknek, és ezt így tovább felváltva négy óránként meg lehet ismételni. Le is küldtem apát gyorsan a gyógyszertárba, hogy vegyen Panadolt, de a lelkére kötöttem, hogy beszélje meg a gyógyszerésznővel is mire készülünk, kíváncsi voltam ő mit szól az ötlethez. Azt mondta okos ötlet, nyugodtan lehet így alkalmazni, mert az összetevők nem egyeznek az egyik ibuprofén, a másik pedig paracetamol.
Nagyon remélem, hogy beválik, és az antibogyó is elkezd lassan dolgozni, mert szörnyű így látnom a gyereket.

5 megjegyzés:

  1. Jobbulást Annának! Nem hallottam még ezt az alkalmazást, de nem elvetemült ötlet!
    Milyen volt az éjszaka?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Anikó! Azért is írtam le,hátha másnak is hasznos információ lehet.
      Szörnyű volt. :((

      Törlés
  2. Igen, ez így van, mi is így szoktuk Zalánnál. Rékának mindig lehúzza a Nurofen, de Zalánnak nem, így felváltva szokott kapni más összetevőjű ezt és azt.

    A láztól egyébként nem kell megijedni, úgymond "normális", ha már napig lázaska...előfordul.

    Én egyébként hűtőfürdő ellenes vagyok, mert kell hozzá rutin és érzék, hogy aztán ne tüdőgyulladás legyen a folytatás....nekünk még eddig mindig sikerült lehúzni hűtőfürdő nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Apa ragaszkodott a hűtőfürdőhöz,és ő is kivitelezte hatalmas hozzáértéssel.Előtte jól össze is vesztünk rajta.(Remélem nem lesz tőle baja Annának.)
      Az a baj,hogy ez a kitartó láz sokszor a 40 fokhoz igen közel járt,ettől ijedtünk meg jobban.

      Törlés
  3. Mármint PÁR napig, bocsi. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)