„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2012. április 5., csütörtök

Hisztéri(A)nna 2.

Na ,hogy is vannak ezek a hisztis korszakok,nem korai még ez ? Olyan szépen indult minden azt gondoltam,hogy így a harmadik gyereknél majd mindet olyan tökéletesen fogok csinálni. (ismétlem csak gondoltam) De naiv vagyok! :) Mostanában minden kis apróság miatt hisztizik Anna. Mikor csak egyszer kétszer hisztizett,a nem figyelek rá módszer nagyon is működött,na de mostanában már minden kis csip-csupp dolgon képes hisztériázni. Elakad a babakocsi kereke,vagy nem úgy sikerül felülni a motorra,vagy nem ér el valamit,nem ám hogy jelzi egy kis nyüszögéssel,sikítani kezd eszelős hangerővel, a szív bajt hozva az emberre.

Az egyik internetes oldalon a következőt írták le arról,hogy mi is az a hiszti, idézem:
" A hisztit pszichológiai tankönyvek szerint a rövid frusztráció okozza,s a kudarc élményéből fakad. A gyerek ilyenkor átéli,hogy valamit nem kaphat meg rögvest azonnal. Rettenetes belső feszültséget él át,és a feszültség úgy jelentkezik, mintha egy USA szabvány szerinti kézi hajszárítót a trafóházba dugnák be. Először nagy durranást hallanánk,aztán egy nagy villanás jön,végül az egész kiveri a biztosítékot,és arra eszmélünk,hogy egy feketére égett műanyag darabkát tartunk a kezünkben,és égnek áll a hajunk. Na ez a hajszárító a hisztis gyerek akit elfelejtettek felkészíteni a környezeti hatásokra."

Mindenesetre megnyugtató,hogy ezek szerint nem én szúrtam el. Na de kezelni is tudni kellene az ilyen helyzeteket. Azt gondolom,hogy Annára most nem a nem figyelek rád módszer a legjobb,mert a hisztije nem abból fakad,hogy nem kap meg valamit,inkább abból,hogy nem sikerül valami,úgyhogy inkább segítség kell neki. Na majd meglátjuk,hogy működik a gyakorlatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm,hogy írtál! :)