„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2012. április 13., péntek

Anna eszik

Folyamatosan próbálkozunk az önálló evéssel. Addig,hogy kézzel megfogjuk bekapjuk,megesszük nagyszerűen megy,sőt már nem is nagyon aprózzuk el a dolgokat,mert simán a kezébe nyomok egy fél szelet kenyeret,vagy egy pogácsát,akár kiflit,és azt szépen megeszi ha éhes,mert ha nem akkor csak szétcsipkedi. De amikor a kanál is előkerül,na akkor még vannak nehézségek! Úgy szoktam,hogy adok neki is egy kanalat,de közben én is etetem,mert azért még igen gyakran köt ki a ruháján a kaja,mint a szájába. ha sikerül persze agyon dicsérem és örömködünk nagyokat! Persze hamar megunja a kanállal,és belenyúl kézzel is,akkor aztán kap a haja is,na itt szoktam elvenni tőle. Megmondom őszintén még nem mertem kipróbálni,hogy mi mindent tudna még művelni a kajával,ha teljesen rábíznám a dolgokat,és hagynám,hogy azt csináljon amit csak akar.
Az ivás pohárból (úgy,hogy én is fogom a poharat),már egész jól megy.Egyszer már megengedtem,hogy önállóan igyon de túlságosan megdönti a poharat,úgy ahogy a cumisüvegnél már megszokta,és így a nyakába ömlik az egész. 
A csőrös pohárral meg az a gondom,hogy amint iszik belőle egy kortyot,és észreveszi,hogy abból jobban jön rögtön a feje tetejére állítja,és szétcsöpögteti majd elkeni az asztalon. Remélem azért mire bölcsibe megy kialakul valamicskét a dolog. :)







2 megjegyzés:

  1. Annyira édes Anna! Csenge most már nagyon szépen eszik kanállal, de csak míg éhes, ha már nem, akkor megy a maszatolás.:-)
    Képzeld 3 őrlő foga, jön egyszerre, kettőnek már a csúcsai kint van.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Igen láttam a képeken,milyen kis ügyes Csenge! :)
    Három fogacska egyszerre? Akkor lehet azért voltak azok a nyűgösebb éjszakáitok.

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)