„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2012. december 26., szerda

Az ünnepről,és előkészületeiről...

Mivel apa csak pénteken este jött haza, az igazi készülődésbe csak szombaton fogtunk bele. Elmentünk bevásárolni, hogy vasárnap zavartalanul sütkérezhessünk. Rengetegen voltak a hiperszuper marketben. :) Alig lehetett megközelíteni a parkolót, és annak elhagyása is beletelt egy kis időbe. Rendesen dugó volt.
A zsúfolt üzletben a végén már inkább csak menekülni volt kedve az embernek, szerencsénkre a pénztár viszont zökkenő mentesen működött nem kellett órákig sorban állni. Dolgoztak is szegények rendesen. :(
Vasárnap reggel megkezdtük a sütést főzést, tulajdonképpen én most csak kuktáskodtam mert apa nagyon rá volt hangolódva a dolgokra. Zserbó, sajtos pogácsa, hókifli, (a mákos,és diós bejglit a mama sütötte) és a jó öreg szabolcsi töltött káposzta készült. Mindenki kivette a részét a munkából, még a legkisebb is. :) A Karácsonyfát is feldíszítettük még vasárnap.
24-én délelőtt oda készítettük a karácsonyi menüt, ami gyöngytyúkból készült húsleves, és sült kacsa volt tört krumplival. Isteni finom lett.
Nálunk sajnos már nem olyan nagy a család, így a nagy családi összejövetelek elmaradnak. :( De lélekben velünk voltak ők is, sokszor emelgettük őket,a szép és felejthetetlen emlékeket. Anyukám jött el hozzánk szentestére. Franciska fél szemmel mindig azt nézte mikor jön már a Jézuska, és tesz valamit a fa alá. Mikor kész lettünk a kajával, és eltüntettük a konyhában a romokat bementünk a szobába, és vártuk a Jézuskát. Idén Dávidot hívtam szövetségesül, mivel Franci már azért kapizsgálja, hogy én mindig eltűnök mielőtt megjönne a Jézuska, és azt hiszem lassan össze is rakja a képet. De remélem most egy kicsit sikerült összezavarnom. :) Miután Dávid Jézuskánk előkészítette a terepet csatlakozott hozzánk a szobába, és még egy kicsit tv-t néztünk, beszélgettünk. Franci egyre türelmetlenebb volt, éhes lett, megszomjazott, és minden elővette ami miatt kiléphetett a szobából, hogy végre a Karácsonyfa alá kukkanthasson. :)
Nagy volt a boldogság az ajándékok láttán. Sajnos a külföldről rendelt csomag, bár már a postán volt mégsem került kiszállításra, ami kicsit elszomorított. De szerencsére a gyerekek nem tudtak arról, hogy még volna egy meglepetés, úgyhogy őket nem érte csalódás, csillogtak a szemek a boldogságtól. :)
A másnap édes pihenéssel telt, nem csináltunk semmit, csak ettünk, ittunk, játszottunk, pihentünk. Végre több filmet is meg tudtam nézni a tv-ben, már olyan régen sikerült. Mondjuk kicsit összeszedhetnék már magukat a műsorokat szerkesztők, és nem mindig a polcon porosodó karácsony feliratú szalagokat játszanák le hanem frissíthetnének kicsit. Mert pl. a Reszkessetek betörőktől már kicsit herótom volt az idén. De azért találtam kedvemre valót, és annyira jó volt, hogy zavartalanul megnézhettem. :)
Főznünk még ma sem kell, folytatódik a pihenés, együtt békésen. Annyira jó!!! :)











6 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ilyen szép karácsomyotok volt!:-) További jó pienést!

    VálaszTörlés
  2. Dávidnak utólag is boldog névnapot.
    Nektek pedig, mindannyiótoknak nagyon boldog új évet kívánok. Mindenféle jóval, amire csak vágytok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Dius!:) Nektek is nagyon boldog új évet kívánok.

      Törlés

Köszönöm,hogy írtál! :)