„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2010. augusztus 2., hétfő

Manapság

Franciskával pörgősen telnek a napjaink,nem jellemző ránk,hogy unatkozunk!
Rengeteget játszunk,imádja a szerep játékokat,sokat babázunk,boltosat játszunk,óvodásat.De ha nem érek rá akkor is remekül elszórakozik,leköti magát.Nagyon szeret színezni,rajzolni,egy jó pár hete felvettük a kedvencek közé a foglalkoztató füzeteket,azokkal is remekül le tudja magát kötni.Jön,hogy olvassam el a feladatokat majd elvonul és ügyesen megoldja őket!Délutánonként pedig irány a játszótér,ahol már olyan jó dolgom van ugyanis leülök egy nekem tetsző padra,és trécselek az anyukákkal,persze fél szemem mindig Francin van.De már nem kell rohangálnom vele hintától a homokozóig,csúszdáig,mászókáig. A baba hinta elfelejtve,már a nagyok hintáján hintázik,és hajtani is megtanulta magát.Nekem már csak annyi jut,hogy néha odakurjantok,hogy ugyan ne lökje már magát olyan magasra mert égnek áll az összes hajam a látványtól!Általában jó kis gyerek társaság gyűlik össze délutánonként,olyan jó nézni ahogy mostmár nem egyedül,külön-külön hanem együtt játszanak!Néha persze előkerül egy két vad gyerek,ahogy elnéztem Francit már nem nagyon zavarja,mondjuk engem annál inkább,de türtőztetem magam,és nem lépek közbe amíg azt nem látom,hogy már Franci sem tud mit kezdeni a helyzettel!
Lassan elkezdődik az ovi,egy kicsit izgulok,hogy majd nem akar menni,mert annyira jól érzi itthon magát.Bár mikor szóba kerül az óvoda,nem mondta még,hogy nem akarna majd menni újra a szünet után!Lehet,hogy csak én aggódok itt feleslegesen.
Dávid,sem mutat különösebb érdeklődést az új iskola felől mostanában,elvan ő is mint a befőtt.A nyár nagy részét itthon töltötte a gép,és tv előtt.Nagyritkán fordult elő,hogy barátai unszolására elment moziba,vagy lement velük csavarogni! Pedig nem tiltom,egyszerűen csak annyit mond nincs kedve! Velünk persze szívesen eljön strandra,meg ide oda,és hébe-hóba az édesapjával is,persze ha hívja.De ennyi! Mit csináljon ilyenkor az ember lánya? Erőszakkal nem lökhetjük ki az ajtón,hogy menjen csavarogni!
Jövőhéten jön Attila kereszt lánya,egy idősek hátha majd ő egy kicsit kimozdítja itthonról így a nyár végén!Mi már különösebb nyaralást nem tervezünk erre a nyárra,Attila a szabiját inkább novemberre ütemezi,hogy tudjon nekem segíteni ha megszületik a kis tesó!
Pocakos napjaim is jól telnek,kis tesó,nagyon eleven rengeteget izeg-mozog odabent.Szerdán megyek dokihoz,méh száj vizsgálat lesz,és persze UH. remélem minden rendben lesz,és nagyon kíváncsi vagyok mennyit nőt az utolsó UH óta,és a nemére ismét rá fogok kérdezni.Volt már a történelemben,hogy végig kislányt mondtak,és kisfiú született!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm,hogy írtál! :)