„ Az emlék olyan virág mely nem hervad el soha ”

2011. január 25., kedd

Egy hét,és egy nap...

Pontosan ennyi ideig volt Franciska újra óvodás! Tegnap délután már E.óvónéni azzal fogadott,hogy Franciskának nagyon sokat kellett fújni az orrát,pihenési idő alatt is,ezért nem tudott aludni sem! Először az fordult meg a fejemben,hogy, mi van akkor kifújja az orrát,és kész minden kis orrfolyásnál nem szaladhatok vele az orvoshoz,még a végén ott kapunk el valami komolyabb betegséget! Aztán óvónéni azzal folytatta,hogy van egy skarlátos kislány a csoportba,mármint már nincs a csoportba nyílván otthon van,de ettől a hírtől azért frászt kaptam! Ha most megint elkapja Franci akkor elájulok,de tényleg! Úgyhogy mivel most abban a kiváltságos helyzetben vagyok,hogy nem dolgozom,úgy döntöttem inkább nem vinném most oviba,ki is húzattam egész hétre! Lehet,hogy nem éppen ez lenne a helyes megoldás,mert elkaphat az utcán is bármilyen nyavalyát (de hátha mégsem),most az van a szemem előtt,hogy a kicsinek meg kell végre kapnia a védőoltásokat jövőhéten,és nem szeretném,hogy addigra megint beteg legyen!Sőt egyáltalán nem akarom,hogy beteg legyen,főleg nem skarlátos.
Volt egy másik dolog is amin kicsit kiakadtam, orvosos projekt van az oviban,ami azt jelenti,hogy pár hétig ezzel a témával foglalkoznak,volt bent a doktornéni náluk,és eljátszották,hogy E.óvónéni az anyuka,és Franciskát választotta ki gyerekének,akit megvizsgált a doktornéni. Ez eddig mind szép és jó,csakhogy ez a múlthét szerdán volt,és most közli velem az óvónő,hogy valamit hallott a tüdején doktornéni,nem nagyon csak kicsit,de biztos nem lehet komoly mert nyílván akkor azt is mondta volna! Hogy a viharba ne lenne ez komoly,na ezen aztán végképp kiakadtam!Ma elviszi apa orvoshoz,és a héten már biztos nem megy oviba,de még lehet,hogy a jövőhéten sem!
Dávid is elment tegnap dokihoz,a feje már nem fáj,és hányni sem hányt péntek óta akkor is csak egyszer még a suliban,de nagyon csúnyán köhög, Ospamax-ot írt fel neki,de csak szerdáig írta ki,nem tudom azt a két napot mért nem adta meg!Úgyhogy ma itthon a család apraja,nagyja,és gyógyulgat!

3 megjegyzés:

  1. Hát Hajni én is ezt ma döntöttem el, hogy Niki nem megy februárban oviba, mert sajnálom a Kicsit, hogy elkap mindent és kis súlyú, nuku immunrendszer. Megtehetem én is szerencsére. Fene enné meg, hogy beteg kölköket is beraknak az oviba. Az óvónő hiába próbál szigorú lenni, ha egyes szülök begyógyszerezve, betegen is járatják a gyerekeiket, mi meg szívjunk!

    VálaszTörlés
  2. Ja nálunk Niki egy hét és két nap járt:)))

    VálaszTörlés
  3. Hát akkor nektek megint kijár a jóból:S jobbulást mindenkinek! puszi

    VálaszTörlés

Köszönöm,hogy írtál! :)